Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Επιτροπή ''σοφών'' για σχέδιο κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Προς κατάργηση οι Πανελλήνιες εξετάσειςΟ υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συγκροτεί επιτροπή «σοφών», η οποία αποτελείται από ακαδημαϊκούς αναγνωρισμένου κύρους.

Έργο των «σοφών» είναι να ετοιμάσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, το πρώτο σχέδιο αλλαγών στο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Η κατεύθυνση που θα δοθεί στην Επιτροπή «σοφών» είναι να περιλαμβάνονται στην πρόταση μέτρα για την μελλοντική κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αυτό το πρώτο σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η διαβούλευση δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες, αλλά η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα απαντήσει σε όλους όσοι καταθέσουν τις απόψεις τους επί του Σχεδίου, σε ποια διαφωνεί και γιατί.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι μέσα στο φθινόπωρο να καταθέσει προς ψήφιση, στη Βουλή το σχετικό Σχέδιο Νόμου, που θα προκύψει από την παραπάνω διαδικασία.

Στρατηγική κατεύθυνση του υπουργού Παιδείας είναι η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά τα επόμενα δύο χρόνια, η αποσύνδεση της βαθμίδας του Λυκείου από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το Λύκειο να γίνει αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα και να έχει αξία ο τίτλος σπουδών του και να μην είναι απλώς «διαβατήριο» για τα ΑΕΙ.

ΠΑΤΡΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου