Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κόντρα Μπαλτά - Λοβέρδου για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαλτας λοβερδος
Ο κ. Μπαλτάς σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή, στο ραδιόφωνο του Alpha δήλωσε ότι ο κ. Λοβέρδος τα έκανε «μούσκεμα» στο θέμα των μετεγγραφών. Δήλωσε επίσης ότι ο προκάτοχός του «άνοιξε υπέρμετρα τις μετεγγραφές» με αποτέλεσμα να διαλυθούν και τα κεντρικά ΑΕΙ, αλλά και τα ιδρύματα της περιφέρειας.

Επίσης, ο νυν υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι στο μέλλον οι οικογένειες των υποψηφίων πρέπει να έχουν υπόψη τους κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου ότι πιθανότατα θα φοιτήσουν εκεί που εισήχθησαν αρχικά.

Απαντώντας στον κ. Μπαλτά, ο προκάτοχός του κ. Λοβέρδος τόνισε: «Ως φαίνεται ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας ασχολείται μόνο με την κατάργηση και τη δυσφήμηση των πειραματικών σχολείων και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για τα θέματα των μετεγγραφών των φοιτητών. Έτσι δεν ξέρει ότι ο νόμος που έδωσε το δικαίωμα μετεγγραφής σε χιλιάδες φοιτητές ψηφίστηκε στις 4 Μαΐου του 2014 ενώ εγώ ανέλαβα τον Ιούνιο του 2014 και πως ο δικός μου νόμος για τις μετεγγραφές αφορούσε μόνο τους φτωχούς και είχε όριο 10%. Καλό θα είναι επίσης ο υπουργός να ενημερωθεί διαβάζοντας ποια ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν υποστήριζε με ένταση το νόμο του Μαΐου για τις μετεγγραφές» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να αποφασίσει για το τι θα ισχύσει σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών προτού οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015 συμπληρώσουν Μηχανογραφικό Δελτίο.


1 σχόλιο: