Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Από την αρχή το θέμα των μετεγγραφών φοιτητών την ερχόμενη χρονιά

Λοβέρδος: Από την αρχή το θέμα των μετεγγραφών την ερχόμενη χρονιά
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος παραβρέθηκε χτες στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφορα καίρια ζητήματα των Πανεπιστημίων σε άρτιο κλίμα. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το μείζον ζήτημα των μετεγγραφών φοιτητών όπου συμφωνήθηκε να ζητηθεί και η γνώμη της ΑΔΙΠ και να συζητηθεί εκ νέου ενόψει της επόμενης χρονιάς.


3 σχόλια:

  1. Μα καλά , δεν μπορούν να σκεφτούν όλοι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις το γεγονός ότι αρκετά από τα παιδιά για τον χ , ψ λόγω δεν μπορούν να ζήσουν σε μια μακρινή πόλη , από την κατοικία τους , και πρέπει να έρθουν κοντά στο σπίτι τους άμεσα ???? Αν ένας γονιός τώρα , ο οποίος ζει με την οικογένειά του σε μια αστική πόλη της Μακεδονίας για παράδειγμα , σπουδάζει ένα παιδί στα Ιωάννινα , ένα στην Θεσσαλονίκη και το 3ο μόλις που πέρασε στη Καρδίτσα , έχοντας και τον/την σύντροφό του/της να δουλεύει , αλλά και όχι , πιστεύετε πως έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάζει 3 σπίτια και να πληρώνει 3 διαφορετικούς λογαριασμούς ταυτόχρονα , έχοντας επιπλέον να συμπεριλάβει στα έξοδα αυτά και τα έξοδα του δικού του σπιτιού ???? Ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν έξοδα , αλλά ούτε και η ίδια η οικέγενεια , πάλι δεν είναι σε θέση οι γονείς αυτοί να καλύψουν ένα τέτοιο οικονομικό κεφάλαιο που απαιτείτε. Ασφαλώς δεν είναι η μόνη περίπτωση η οποία δικαιούται μεταγραφή λόγω των παραπάνω παραδειγμάτων , αλλά και πολλές άλλες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι αρμόδιοι του ζητήματος αυτού δεν μπορούν να "παίζουν" με την ψυχολογία του κόσμου , καθώς εκατοντάδες γονείς καθημερινώς , όπως και τα παιδιά τους , αδημονούν για μια νέα υπουργική απόφαση μη γνωρίζοντας αν θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία να νοικιάσουν ένα νέο σπίτι για το παιδί τους , γεγονός το οποίο όσο καθυστερεί , τόσο δυσκολεύει τα πράγματα. Πρέπον θα ήταν τέτοιες σημαντικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί με τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων , και όχι με λήξη των εγγραφών στις σπουδές φοίτησης , πόσο μάλλον αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναζητείται φοιτητής που πέρασε φέτος στο ΕΚΠΑ Βιολογία για αμοιβαία μετεγγραφή για το Πανεπιστήμιο Πάτρας thspentzos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή