Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ποιοι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα δικαιούνται μετεγγραφή; Δείτε όλες τις περιπτώσεις

Ψηφίστηκε η τροπολογία που περιλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση

H ρύθμιση που περίμεναν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι - τρίτεκνοι - κοινωνικά κριτήρια) ψηφίστηκε χθες βράδυ, κατά πλειοψηφία, από τη Βουλή. Πλέον οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δικαιούνται μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη σχολή.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των διατάξεων αφορούν στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν.

Δείτε εδώ το άρθρο.

Δείτε επίσης τις αντιστοιχίες τμημάτων όπως ίσχυαν στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών (ΠΡΟΣΟΧΗ - Όλα τα τμήματα δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα)




8 σχόλια:

  1. Δηλαδή είναι σίγουρο ότι όσοι δίνουν πανελλήνιες φέτος θα μπορούν να πάρουν μεταγραφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Οχι , δεν ειναι σίγουρο! Το υπουργείο αφήνει ελεύθερες τις μετεγγραφές αλλά θα είναι στην διακριτική ευχαίρεια της κάθε Πρυτανικής αρχής πόσες και ποιες μετεγγραφές θα δεχτεί!

      Διαγραφή
  2. Εάν κάποιο από τα αδέρφια του υποψήφιου των πανελληνίων 2013-2014 έχει χρησιμοποιήσει την ιδιότητα της μετάθεσης σε ομοειδή σχολή λόγω τριτεκνίας (έτος 2005) θα μπορέσει αυτός ο υποψήφιος να πάρει μεταγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας ενημερωσει καποιος για το αν θα ισχυσουν τελικα οι ελευθερες μεταγραφες!!!Εχει μεγαλη σημασια για τους φετινους υποψηφιους!! Οποιος γνωρισει παρακαλω ν ενημερωσει πριν ν ειναι πολυ αργα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι μητέρα υποψηφίου και ρώτησα στο Υπουργείο Παιδείας δύο ημέρες πριν να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Εκτός από την παραπάνω απάντηση που σας παρέθεσα μου είπαν πως θα υπάρξει διευκρινιστκή εγκύκλιος από τον Υπουργό αλλά δεν ξέρουμε πότε!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Για την μεταφορά θέσεων δευτεροετων από ΤΕΙ σε τει,τι θα γίνει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω αδερφο που σπουδαζει αθηνα! Αν περασω σε καποια σχολη θα μπορω να μεταφερθω αθηνα??? Δεν ειμαι πολυτεκνος ή κατι αλλο! Απλα οικονομικες δυσκολιες!!
    Πειτε σας παρακαλω με καιει το θεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΟΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΟ 2014 ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ?ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή