Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 των ειδικών κατηγοριών - Ελεύθερες μετεγγραφές φοιτητών

Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.

Δείτε το άρθρο 53 στο ΦΕΚ Α΄ 118/2014 για την μεταφορά θέσης φοιτητών ειδικών κατηγοριών σε αντίστοιχη σχολή. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Δείτε επίσης τις αντιστοιχίες τμημάτων όπως ίσχυαν στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών (ΠΡΟΣΟΧΗ - Όλα τα τμήματα δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα)




11 σχόλια:

  1. Δηλαδή τι ακριβώς καταργείται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μεχρι περυσι οσοι ανηκαν στις ειδικες κατηγοριες ειχαν διαφορετικη, χαμηλωτερη βαση. Απο φετος δεν θα ισχυει αυτο αλλα οποιος απο αυτες τις κατηγοριες δεν πετυχει την σχολη που θελει στην πολη που κατοικει θα εχει την δυνατοτητα μετα απο αιτηση στην γραματεια της σχολης στην οποια εχει περασει να μετεγγραφει στην αντιστοιχη σχολη της πολης του.

      Διαγραφή
  2. Θα γίνονται όλες οι αιτήσεις για μεταγραφή δεκτές; (Απο αυτούς που θα έχουν περάσει σε αντίστοιχη σχολή σε κάποια άλλη πόλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αίτηση αυτή γίνεται και ηλεκτρονικά, ή πρέπει να την καταθέσεις ο ίδιος αυτοπροσώπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την στιγμη που γινονται ολες οι αιτησεις με ποια κριτηρια χορηγουνται οι μεταγραφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι 100% σιγουρο οτι θα δεχτουν τις μεταγγραφες ολων των ενδιαφερομενων υποψηφιων η οι μεταγγραφες θα γινονται επιλεκτικα;
    απαντηστε σας παρακαλω γιατι ο καιρος πλησιαζει και κανεις δεν εχει παρει διευκρινισεις ακομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι μονο για την αντιστοιχη σχολη της πολης ή μεταφερεσαι οσο πιο κοντα γινεται στην πολη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. auto tha ishii kai gia sholes astinomias kai stratou??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελεος πια με αυτα τα κριτηρια τελειως αναξιοκρατικο αυτο το συστημα τελειως! παιδια με ενηλικα αδερφια που δουλευουν ακι εχουν οικογενειες να μπορουν να φοιτουν στην πολη τους ενω χιλιαδες μοναχοπαιδια η με ενα αδερφο/αδερφη με οικονομικα προβληματα να αναγκαζονται να πληρωνουν ενοικια για να φοιτησουν εξω...................ημαρτον και ειχαμε ενα συμμαθητη που ελεγε σιγα θα γραψω 10000 μορια να περασω μαθηματικο σε ενα νησι και υστερα θα με γυρισουν πισω στην αθηνα...πλουσιος με ενηλικα αδερφια ..τι να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιγο αλληλεγγυη δεν βλαπτει!! μην λαμανεις υποψη σου εξεραισεις..... σκεψου οτι οτι προβλημα μπορει να εχεις εσυ με ενα η δυο παιδια αυτος με τεσσερα το χει στο υπερδιπλασιο

      Διαγραφή
  9. καλο θα ηταν παρολα αυτα οι μη οντας πολυτεκνοι να εκφερουν γνωμη για τις πρωην ευεργετικες ρυθμισεις των πολυτεκνων αφου εχουν καθημερινα στο τραπεζι τους πανω απο πεντε στοματα να ταιζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή