Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Προκήρυξη ΑΕΝ 2013 - Αλλαγές στη μοριοδότηση της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας

Δεν αφορά τους υποψήφιους μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της δεύτερης κατηγορίας, δηλαδή όσων επιθυμούν διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την κατάθεση απολυτηρίου, μοριοδοτούνται και στη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η φετινή προκήρυξη αλλάζει τη μοριοδότηση της γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επηρεάζοντας και τις βάσεις των σχολών αυτών. Πιο συγκεκριμένα:
Εφόσον υπάρχει τίτλος σπουδών ή πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας, ισχύει:

- Για τους υποψηφίους/ιες που έχουν ΑΡΙΣΤΗ γνώση της Αγγλικής γλώσσας o τελικός βαθμός επιλογής θα προσαυξάνεται κατά 2500 μόρια αντί για 2000 μόρια που ίσχυε πέρσι.

- Για τους υποψηφίους/ες που έχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γνώση της Αγγλικής γλώσσας o τελικός βαθμός επιλογής θα προσαυξάνεται κατά 2200 μόρια αντί για 1500 μόρια που ίσχυε πέρσι.

- Για τους υποψηφίους/ες που έχουν ΚΑΛΗ γνώση της Αγγλικής γλώσσας o τελικός βαθμός επιλογής θα προσαυξάνεται κατά 2000 μόρια αντί για 1000 μόρια που ίσχυε πέρσι.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ότι από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα θεσπιστεί ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2. Δείτε εδώ.

Δείτε επίσης: Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού έτους 2013-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου