Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

ΕΑΠ: Εξεταστική με ηλεκτρονική επίβλεψη από απόσταση - Μπορεί να γίνει και στα άλλα Πανεπιστήμια;

Παραίτησαν» τη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΠ | Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνΤη μόνιμη καθιέρωση στην εξεταστική του διαδικασία, του σημαντικότατου εργαλείου της ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση, εξετάζει η διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Το ΕΑΠ ανταποκρινόμενο στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και στις συνέπειες που έχει επιφέρει και στον τομέα της εκπαίδευσης, εξασφάλισε συμφωνία του με το μεγαλύτερο οργανισμό στον κόσμο πιστοποίησης και ηλεκτρονικής επίβλεψης εξετάσεων από απόσταση

Η διαδικασία αυτή που ονομάζεται exam proctoring, εφαρμόζεται από το ΕΑΠ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο για την διεξαγωγή πανεπιστημιακών εξετάσεων.

«Αυτή είναι μία πλατφόρμα που εξασφάλισε για τη χώρα μας αποκλειστικά το ΕΑΠ. Είναι ένα εξαιρετικά εξελιγμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για αδιάβλητες εξετάσεις» είπε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας.

Όποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας επιθυμεί μπορεί μέσω του ΕΑΠ να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο εργαλείο. Η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το ΕΑΠ διαθέτει και συμβούλους οι οποίοι θα διευκολύνουν κάθε νέο εκπαιδευτικό φορέα που επιλέγει το συγκεκριμένο εργαλείο.

«Ήδη το πανεπιστήμιο Κύπρου μας έχει ζητήσει συνεργασία διότι με τον τρόπο αυτό λύνει το πρόβλημα που έχει με τους Έλληνες φοιτητές» ανέφερε ο κ. Ζώρας και πρόσθεσε:

«Είναι ένας εξαιρετικά μοντέρνος τρόπος εξέτασης που μηδενίζει αποστάσεις. Μελλοντικά ίσως καθιερωθεί στο πανεπιστήμιό μας διότι έτσι θα εξοικονομήσουμε πόρους και θα μειώσουμε στο μέγιστο βαθμό τις μετακινήσεις φοιτητών και καθηγητών. Όλα αυτά όμως θα τα μελετήσουμε και θα δούμε στην πράξη».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την εισαγωγή φοιτητών στο ΕΑΠ.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου