Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ποια η μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους φοιτητές από την Ανατολική και τη Δυτική Αττική

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια τα μέτρα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους φοιτητές από την Ανατολική και τη Δυτική Î‘Ï„Ï„Î¹ÎºÎ®Η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του παράλληλου σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική και Δυτική Αττική και μετά από έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Υπουργών αποφάσισε να προωθήσει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την τάχιστη αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Τα μέτρα αυτά δεν αντικαθιστούν αλλά προστίθενται σε όσα ήδη προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. 

Ειδικότερα, τα πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης των οικογενειών των θυμάτων για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τους φοιτητές είναι τα εξής:

- Τα τέκνα αυτά εάν εισαχθούν φέτος ή εάν ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μεταγράφονται στο ίδρυμα που είναι πλησιέστερο στην οικογενειακή κατοικία τους. Το μέτρο αυτό δύναται να παραταθεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και για τα επόμενα έτη.

- Όσα από τα τέκνα αυτά συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017-2018 ο βαθμός τους προσαυξάνεται κατά 20% και εισάγονται στις σχολές τους ως υπεράριθμοι. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να επαναληφθεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας το μέγιστο για τα επόμενα τρία έτη.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Υπεγράφη η Υ.Α. για την ενίσχυση των παιδιών οικογενειών που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές - Ποιοι οι δικαιούχοι - Ποια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

    https://panelladikes24.blogspot.com/2018/07/blog-post_57.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή