Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απόφοιτοι του τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ - Θα έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015;

Το panelladikes24 από τις 29/8/2014 έχει αναδείξει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση του τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ και τη μη πρόβλεψη για τους αποφοίτους των ειδικοτήτων του συγκεκριμένου τομέα να συμμετέχουν στις επόμενες τουλάχιστον Πανελλαδικές Εξετάσεις (κανονικά θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για περισσότερες φορές). Δείτε εδώ.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πάρει επίσημη θέση ωστόσο θεωρούμε ότι θα υπάρχει αντίδραση και μάλιστα θετική αλλά θα πρέπει το θέμα να ρυθμιστεί άμεσα για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσημα την εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 και στην οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μαθήματα του τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Δείτε εδώ.

Δείτε παρακάτω δύο επιστολές για το συγκεκριμένο θέμα

- Επιστολή Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ προς τον υφυπουργό Παιδείας με θέμα: «Δυνατότητα να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2015 οι μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας των ΕΠΑ.Λ»

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Τον Ιούνιο του 2013 ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, με απόφαση του κατήργησε τους τομείς Υγείας Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από την Τεχνική εκπαίδευση.
Οι απόφοιτοι αυτών των ΕΠΑΛ, των κατηργημένων Τομέων και Ειδικοτήτων συμμετείχαν κανονικά μέχρι και το Ιούνιο του 2014 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ Ομάδα Α' διεκδικώντας ΤΕΙ που αντιστοιχούσαν στην ειδικότητά τους. Αυτοί οι απόφοιτοι αν θελήσουν να διεκδικήσουν και πάλι την επόμενη χρονιά 2015 και εξής, με μια δεύτερη ευκαιρία μια θέση στα ΤΕΙ που επιθυμούν, θα μπορούν να το κάνουν;
Επειδή είναι απόλυτα σαφές ότι το δικαίωμα των παιδιών αυτών για μια επόμενη προσπάθεια είναι αυτονόητο, θα σας παρακαλούσαμε να δώσετε μια λύση στην αγωνία των μαθητών και των γονέων τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν δίκαιο και συνταγματικό, καθώς ισχύει ήδη και για όλα τα προηγούμενα χρόνια για όλους τους αποφοίτους. 
Επισημαίνουμε εξάλλου ότι, το να δοθεί η δυνατότητα δεν επιφέρει κανένα λειτουργικό κόστος στο Υπουργείο παρά τους ελάχιστους βαθμολογητές που θα χρειαστούν στην επόμενη Πανελλαδική εξέταση.

- Επιστολή μητέρας υποψήφιας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 του τομέα Υγείας και Πρόνοιας προς την ΟΛΜΕ.

"Απευθύνομαι σε σας γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και τον αγώνα σας για τα ΕΠΑΛ και ειδικά της καταργημένης ειδικότητας Υγείας - Πρόνοιας όπου και ανήκετε. Είμαι μητέρα απόφοιτης που έδωσε φέτος πανελλήνιες από αυτό τον τομέα και για λίγα μόρια έμεινε εκτός λόγω της μεγάλης ανόδου που είχαν οι βάσεις στο συγκεκριμένο τομέα.
Ανέλαβα εγώ να απευθυνθώ σε σας εκπροσωπώντας αρκετούς γονείς και αποφοίτους μαθητές που αγωνιούν αν θα έχουν το δικαίωμα να ξαναδώσουν πανελλήνιες το 2015. Ζητάμε την βοήθειά σας κάνοντας ερώτηση προς το υπουργείο και μαθαίνοντας έγκαιρα το αποτέλεσμα και όχι το Νοέμβρη όπως πληροφορηθήκαμε από αρμοδίους φορείς γιατί έτσι θα χαθεί μια ολόκληρη χρονιά
Ο συγκεκριμένος τομέας είναι ο πολυπληθέστερος των ΕΠΑΛ. Φέτος έδωσαν περίπου 4500 άτομα για να εισαχθούν λιγότερα από 800 άτομα. Πιστεύεται ότι δεν θα ενδιαφερθούν αρκετά παιδιά για να ξαναδώσουν; Δεν δικαιούνται τα παιδιά αυτά μια δεύτερη ευκαιρία; Δεν πρέπει να αφήνονται μετέωρα και να ακυρώνονται τα σχέδια και τα όνειρά τους με μια απρόσμενη και ξαφνική απόφαση του υπουργού καταργώντας την ειδικότητα.
Ζητάμε από σας την βοήθεια σας και την κοινοποίηση του εγγράφου σε αρμοδίους φορείς του υπουργείου. Περιμένουμε απάντηση σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου