Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: ''Ναι'' στην ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία

Θετικός στην ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής, της τρίτης στη χώρα, στην Αιτωλοακαρνανία,
εμφανίζεται με δηλώσεις του στην εφημερ
ίδα “Πελοπόννησος” ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μιλώντας για ένα ζήτημα που είχε τεθεί προσφάτως στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε επισκεφθεί την Αχαΐα ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πρόταση του δημάρχου Αγρινίου, για δημιουργία Κτηνιατρικής στο Αγρίνιο. Εκφράζοντας την καταρχήν συμφωνία του με την προϋπόθεση η σχετική απόφαση να ληφθεί από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, είχε τονίσει χαρακτηριστικά: “…Το συγκεκριμένο αντικείμενο, με δεδομένο ότι μιλάμε για μια αγροτική περιοχή, θα μπορούσε ιδανικά να αποτελέσει πεδίο για τη φοίτηση, την πρακτική ακόμη και την επαγγελματική απορρόφηση των νέων ανθρώπων στον τομέα αυτό”.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας λέει “ναι” στην ίδρυση Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία, σε βάθος πενταετίας, και καλεί το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να “αγκαλιάσει” το αίτημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών θέτει το σχετικό αίτημα στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής και της χώρας γενικότερα και καλεί άπαντες να αγκαλιάσουν την πρόταση για ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία. Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς μια ισχυρή και βιώσιμη Γεωπονική Σχολή. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία. Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος 5ετίας. Είναι κάτι που αφορά όχι μόνον την ευρύτερη περιοχή, αλλά και όλη τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια τρίτη Κτηνιατρική Σχολή κι αυτή πρέπει να λειτουργήσει όχι στην Αθήνα, αλλά στην περιφέρεια κι εμείς διεκδικούμε αυτό να συμβεί στην Αιτωλοακαρνανία».



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου