Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Υπουργός Ναυτιλίας: Εκσυγχρονισμός της Ναυτικής Εκπαίδευσης - Άνοιγμα στην ιδιωτική εκπαίδευση - Πρωτοβουλίες για να μπορούν να ασχοληθούν όσοι θέλουν με το ναυτικό επάγγελμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός Ναυτιλίας: Εκσυγχρονισμός της Ναυτικής Εκπαίδευσης - Άνοιγμα στην ιδιωτική εκπαίδευση - Πρωτοβουλίες να μπορούν να ασχοληθούν όσοι θέλουν με το ναυτικό επάγγελμα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θέμα τα αποτελέσματα των Ελληνοκινεζικών επαφών σε σχέση με τα λιμάνια και τη Ναυτιλία. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο υπουργός ανέφερε για την Ναυτική Εκπαίδευση τα εξής:

- Είναι μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η βελτίωση της ποιότητας της Ναυτικής εκπαίδευσης με παράλληλο άνοιγμα στην Ιδιωτική Ναυτική εκπαίδευση.

- Εμείς θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να στερούμε από νέα άνεργα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με το ναυτικό επάγγελμα, αυτή τη δυνατότητα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.


Δείτε εδώ όλα τα νέα για τους υποψήφιους σπουδαστές των ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


22 σχόλια:

  1. Γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι ακόμη ΔΕΝ έχουν η σπουδαστές στης ΑΕΝ βιβλία να διαβάσουν; Γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η ορκωμοσία των σπουδαστών στην ΑΕΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Θα γινόταν στης 22/11/19 Ημέρα Παρασκευή. Και τελικα θα γίνει 25/11/19 Ημέρα Δευτέρα; Εμείς ως εργαζόμενοι πού ήμαστε ήμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας. Αυτό όμως είναι το λιγότερο θα πρέπει και η συνάδελφοι να το αλλάξουν!!! Και όλα αυτά και άλλα ποοολλαααα!!!! Θα πρέπει να τα περάσουμε για κάποιοι είναι ανίκανοι να βγάλουν μία ημερομηνία. Απλά οπότε βολεύει εσάς ορίσατε την ημερομηνία αδιάφοροντας για τούς υπόλοιπους. Έτσι θέλετε να αναβαθμιστουν η ΑΕΝ; Ξεκινήστε λύσετε τα ποιο απλά πράγματα της καθημερινότητας. Και αργότερο κάντε και την αναβάθμιση των ΑΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι ακόμη ΔΕΝ έχουν η σπουδαστές στης ΑΕΝ βιβλία να διαβάσουν; Γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η ορκωμοσία των σπουδαστών στην ΑΕΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Θα γινόταν στης 22/11/19 Ημέρα Παρασκευή. Και σήμερα μαθαίνουμε ότι γίνεται στης 25/11/19 Ημέρα Δευτέρα; Εμείς ως εργαζόμενοι πού ήμαστε ήμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας. Αυτό όμως είναι το λιγότερο θα πρέπει και η συνάδελφοι να το αλλάξουν!!! Και όλα αυτά και άλλα ποοολλαααα!!!! Θα πρέπει να τα περάσουμε για κάποιοι είναι ανίκανοι να βγάλουν μία ημερομηνία. Απλά οπότε βολεύει εσάς ορίσατε την ημερομηνία αδιάφοροντας για τούς υπόλοιπους. Έτσι θέλετε να αναβαθμιστουν η ΑΕΝ; Ξεκινήστε λύσετε τα ποιο απλά πράγματα της καθημερινότητας. Και αργότερο κάντε και την αναβάθμιση των ΑΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Γνωρίζετε ποτε θα δωθούν οι μεταγραφές? Δεν μας απαντάει κανένας στο υπουργείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού δεν θέλετε να στερείστε στα νέα παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το ναυτικό επάγγελμα να κάνετε ιδιωτικές ΑΕΝ και να αυξήσετε ή να καταργήσετε τα όρια ηλικίας για την εισαγωγή στις δημόσιες ΑΕΝ. Γιατί δεν θέλετε να το κάνετε κύριε Υπουργέ τι φοβάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωρίζετε ποτε θα βγουν οι μετεγγραφές του β εξαμηνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βιβλία δεν εχουν,σιτιση δεν έχουν,πάσο δεν έχουν. Οι μελλοντικοί αξιωματικοί του ΕΝ είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Επίσης υποδοχή/ορκωμοσία δε γίνεται σε όλες τις ΑΕΝ τουλάχιστον να τα καμαρώσουμε οι γονείς που μια ζωή θα είναι μακρυα μας,στολές δεν έχουν. Τι γίνεται γιατί τέτοια υποβάθμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στολές έχουν όλες εκτός της Μακεδονίας, βέβαια αν θες ράβεις

      Διαγραφή
  7. Αλήθεια γιατί δεν έχει η Μακεδονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι σχολές έχουν απλά στην Μακεδονία και να ράψεις θα μείνει στο ντουλάπι μέχρι το μπαρκο και την ορκωμοσία γιατί δεν συμμετέχει η ΑΕΝ σε κάποια εκδήλωση, ενώ στον Ασπρόπυργο γίνονται εκδηλώσεις μες τον χρόνο και την χρειάζεσαι, και πάλι δεν είναι υποχρεωτικό να ράψεις αλλά μόλις δεις τους συμφοιτητές σου με την στολή με τα διακριτικά, το καπέλα κλπ θα ζηλέψεις και θα θες κι εσύ να ράψεις

      Διαγραφή
  8. Η κορη μου που σπουδαζει στη Μακεδονια δεν εχει στολη. Και οταν θα ορκιστει αν θελουμε να την δουμε με ατολη πρεπει να την πληρωσουμε εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ σπουδάζω στην ΑΕΝ Μακεδονίας,τις στολές τα τελευταία χρόνια τις πληρώνουν οι σπουδαστές ενώ παλιότερα τις στολές των δοκιμών της έραβε το κράτος. Στην ΑΕΝ Μακεδονίας τα παιδιά δεν συμμετέχουν σε κάποια επίσημη εκδήλωση πέραν της ορκωμοσίας στο τέλος για αυτό δεν ράβουν στολή. Στις υπόλοιπες ΑΕΝ όμως γίνεται τελετή υποδοχής των σπουδαστών και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις όπως του Αγίου Νικολάου , στις εθνικές εορτές κλπ. Γι αυτό στις ΑΕΝ τις υπόλοιπες είναι πιο οργανωμένα σε αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα το ράψιμο της σχολής είναι προαιρετικό, αλλά είναι λογικό τα παιδιά βλέποντας τους συμφοιτητές τους με στολή να ζηλέψουν. Η τιμή έιναι γύρω στα 250 ευρώ. Στην ΑΕΝ Μακεδονίας μπορείς να ράψεις στολή απλά θα παραμείνει μέσα στη ντουλάπα μέχρι να πας στα μπαρκα που θα την φοράς εάν θες όταν βγαίνεις από το πλοίο ή σε εκδηλωσεις αν είσαι σε κάποιο κρουαζιερόπλοιο και μετά στο τέλος με την ορκωμοσία. Στις υπόλοιπες ΑΕΝ θα την φορέσεις στάνταρ και ενώ είσαι στη σχολή σε διάφορες εκδηλώσεις. Η γνώμη μου είναι τα παιδιά να ράψουν στολή, για να τα καμαρώσουν οι γονείς τους γιατί θα τα χρειαστούν και στο μπαρκο. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστούν στην ορκωμοσία οπότε τι τότε τι τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμενα η κορη μου ορκιζεται σε 2 χρονια ξερεις εαν μπορω να την ραψει και τωρα τη στολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοβαρά θέματα σας απασχολούν. Δεν κάνει το ράσο τον παπά. Άλλωστε στα εμπορικά πλοία δεν φορούν στολή. αλλά πολιτικά η φόρμες εργασίας.
    Αν είναι η στολή που θα καμαρώσετε και όχι η αξία και η ικανότητα του ναυτικού, τότε αγοράστε στα παιδιά σας μια στολή ναυάρχου για να την φορέσουν τις απόκριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όσους δεν το γνωρίζουν, θα πρέπει να μάθουν ότι δεν γίνεται ορκωμοσία στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών. Πρόκειται για ένα καλωσόρισμα που περιλαμβάνει αγιασμό, κάποιες ομιλίες και κάποιο κέρασμα στους παρευρισκομένους. Αυτά τα λέω για να το μάθουν κάποιοι που ψοφάνε για παρέλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για αρχή μη γίνεστε αγενείς. Επίσης,τέθηκε το θέμα υποβάθμισης των σχολών. Δείτε ναυτικές ακαδημίες σε άλλες χώρες που δεν έχουν τη δική μας παράδοση. Επιπλέον,υπήρξε ερώτημα για πάσο,βιβλία,στέγαση και σίτιση. Ότι γίνεται σε κάποιες σχολές θα πρέπει να γίνεται σε όλες. Τέλος, η στολή δεν είναι ούτε παρέλαση ούτε Απόκριες είναι κύρος και υπερηφάνια για τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι κάτω από αυτές τις συνθήκες συνεχίζουν να είναι οι καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα! Γνωρίζουμε ποτε θα δωθούν οι μεταγραφές? Παρακαλώ απαντήστε μου, δεν μας απαντάει κανένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πέρσυ..μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη στην χειρότερη να υπολογίζεται παιδιά!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ παρα πολύ! Επίσης γνωρίζετε, αν με 5 μόρια έχω πιθανότητες για μεταγραφή?

      Διαγραφή
  15. Και για μετεγγραφές β εξαμηνου τι περιμενουν δηλαδη; Απο την στιγμή που έχουν ελεγχθεί απο την 1η Νοέμβρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μέχρι 29 Νοέμβρη είναι οι εγγραφές στις αεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή