Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Μετεγγραφές Φοιτητών - Απόφαση για ελεύθερες μετεγγραφές στους φοιτητές των πυρόπληκτων περιοχών - Θα ισχύει και για όσους εισαχθούν έως το 2021

Σχετική εικόναΜε απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Διγαλάκη ρυθμίζονται τα θέματα σίτισης και στέγασης καθώς και της μετεγγραφής των φοιτητών - πληγέντων κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Ειδικότερα για τις μετεγγραφές φοιτητές, τους παρέχεται η δυνατότητα να μετεγγράφονται με αίτησή τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην οικογενειακή κατοικία τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι., καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα μετεγγραφής ισχύει και για όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές, συγκεκριμένα: 

Περιφέρεια Αττικής: 

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα, Δημοτική Ενότητα Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, οικισμοί των Αγίων Αποστόλων, Πανοράματος, Αγίου Ανδρέα και Αγκώνας της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου του Δήμου Ωρωπού. 

Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών: οικισμός Νταού Πεντέλης της Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης. 

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Τοπική Κοινότητα Κινέττας της Δημοτικής Ενότητας Μεγαρέων του Δήμου Μεγαρέων. 

Περιφέρεια Πελοποννήσου: 

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας: Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων και Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση στο ΦΕΚ Β΄ 4053/2019.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις εξελίξεις για τις Μετεγγραφές Φοιτητών



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Μετεγγραφές Φοιτητών 2019 - Αιτήσεις για φοιτητές των περιοχών της Αττικής και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/11/2019-2018.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή