Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Μήνυμα Πρωθυπουργού, Υφ. Παιδείας και Αρχιεπισκόπου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήνυμα Πρωθυπουργού, Υφ. Παιδείας και Αρχιεπισκόπου προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019Δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν σήμερα είναι μόνο ένας σταθμός στην πορεία κάθε νέου και νέας για την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Ασχέτως του αποτελέσματος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι πως στην πολύχρονη διαδρομή των νέων μας στην εκπαίδευση, με συνοδοιπόρους γονείς και εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μόνο νικητές. Η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε αυτόν τον αγώνα.

Φέτος, 78.335 νέοι και νέες θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή 3.643 περισσότεροι σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του 2018.

Εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες που από σήμερα κάθονται στα θρανία προκειμένου να διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου, να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία με αυτοπεποίθηση και ενάργεια.

Εύχομαι στο τέλος αυτής της πορείας, να βρουν εαυτούς και εαυτές ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των ονείρων τους, κρατώντας όμως υπόψιν τους ότι αυτή η μάχη δεν είναι καθοριστική ολόκληρης της ζωής τους. Καλή επιτυχία.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μια ακόμη σχολική χρονιά τελείωσε, γεμάτη με γνώσεις, προετοιμασία, αγωνίες αλλά και αισιοδοξία. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες καλούνται τώρα να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Δίχως αμφιβολία, με τον κόπο και τις δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους και για όλες.

Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου εν όψει των μαθητικών εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Με πολλή αγάπη και ειλικρίνεια θέλω σήμερα να ενώσω –δίπλα στη δικαιολογημένη αγωνία σας και την επίπονη προσπάθειά σας- τις πατρικές ευχές μου για καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές.

Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας στις εξετάσεις αυτές και πόσο θα επηρεάσει τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Γι’ αυτό και στέκομαι κοντά σας, συμμεριζόμενος το άγχος, προτείνοντας την ψυχραιμία και την οργανωτικότητα, θαυμάζοντας την αποφασιστικότητά σας, θυμίζοντας πως η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο, καθώς θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στη ζωή σας, για να σας δώσουν τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όμορφα όνειρά σας.

Η ζωή φυσικά δεν σταματά στα όποια αποτελέσματα των εξετάσεων. Νέες κορυφές και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς στο δρόμο της ζωής σας και θα σας καλούν σε αγώνα έντιμο και προσηλωμένο. Η κοινωνία μας θα σας έχει πάντοτε ανάγκη, θα χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τις ιδέες σας, την προοπτική σας.

Καλή δύναμη σε όλους. Να έχετε πάντοτε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος στις ενέργειές σας για να πραγματώσετε όλα τα όνειρά σας.

Εύχομαι καλή δύναμη και στους γονείς σας καθώς και στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς μας, να σας στηρίξουν σωστά και να σας βοηθήσουν στην ορθή κατανόηση αυτής της δοκιμασίας.

Η σκέψη, η προσευχή και οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου