Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δεν καταργούνται τα Λατινικά στο Νέο Λύκειο - Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε απάντησε σε ερώτηση για την κατάργηση των Λατινικών στο νέο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα έχει ισχύ από το σχολικό έτος 2019-2020.

Διαβάστε τη νέα θέση του υπουργού για το μάθημα των Λατινικών

Κοιτάξτε, εξαρτάται τι εννοεί κανείς έχει ριφθεί ο κύβος. Η αρχική μας πρόταση ήταν ότι καταργούνται τα Λατινικά από μάθημα που εξετάζεται για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και αντικαθίσταται από την Κοινωνιολογία. Οι λόγοι είναι παρά πολλοί. Η Κοινωνιολογία είναι ένα μάθημα που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τους νέους, ειδικά στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στις οποίες εισάγονται από την συγκεκριμένη κατεύθυνση, και όπως ξέρετε, ως προς το εργαλειακό, δηλαδή το πού είναι χρήσιμα τα Λατινικά, τα Λατινικά είναι χρήσιμο μάθημα στη Φιλολογία και την Αρχαιολογία. Οπουδήποτε αλλού είναι μάθημα που μπορεί να διδαχθεί και στα Πανεπιστήμια. Με αυτή τη λογική, και αυτή είναι η πρώτη φορά που το λέμε δημόσια, τα Λατινικά θα είναι ένα μάθημα από κατ’ επιλογήν μαθήματα στην Γ’ Λυκείου. Δηλαδή όποιο παιδί θέλει. Γιατί έχουμε αυτά τα 4 μαθήματα που σας είπα και ένα μάθημα που θα είναι κατ’ επιλογήν. Και το μάθημα κατ’ επιλογήν θα είναι ανάμεσα στα Λατινικά, στις Ξένες Γλώσσες και στο Σχέδιο. Άρα, τα παιδιά θα είναι υποχρεωμένα να πάρουν ένα, δεν θα εξετάζονται πανελλαδικά, θα εξετάζονται για να πάρουν το απολυτήριο τους. Άρα τα Λατινικά θα είναι κατ’ επιλογήν μάθημα στη Γ’ Λυκείου.

Δείτε στην εικόνα που ακολουθεί το πρόγραμμα της νέας Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το ΥΠΠΕΘ στο αρχικό σχέδιο.

Δείτε επίσης:















Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου