Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ξενόγλωσσα Προπτυχιακά Προγράμματα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια - Τι θέλουν οι πρυτάνεις - Τι λέει ο υπουργός

Σχετική εικόναΠραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η 89η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα ΑΕΙ.

Δείτε το απόσπασμα από το ψήφισμα της Συνόδου Πρυτάνεων για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα ΑΕΙ.

''Η Σύνοδος των Πρυτάνεων προσβλέπει στην περαιτέρω διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων μέσω της προσέλκυσης φοιτητών και διδασκόντων από όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά ΑΕΙ έχουν κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η άρση των θεσμικών εμποδίων που καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών και την πρόσληψη με ανοικτές διαδικασίες διεθνούς επιστημονικού δυναμικού.

Τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα θα πρέπει να μπορούν να οργανώνονται από τα Πανεπιστήμια, χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεργασία τους με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής του χαρακτήρα του. Επίσης τα εξ αποστάσεως προγράμματα πρέπει να μπορούν να οργανώνονται από τα ΑΕΙ χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεργασία τους με το ΕΑΠ''.

Σημειώνεται ότι την Σύνοδο Πρυτάνεων ΑΕΙ επισκέφθηκε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σημείωσε σχετικά με τα ξενόγλωσσα προγράμματα ότι, ενδεχομένως, να χρειαστεί νομοθετική βελτίωση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου