Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αρχές Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί οι αλλαγές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 - Αναλυτικός Πίνακας

Το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις και τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη συνέχεια για ψήφιση από την ολομέλεια στις αρχές Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ρυθμίζεται και η τροποποίηση του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας πριν λίγες μέρες. Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις του panelladikes24.

Υπενθυμίζουμε τα νέα δεδομένα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018.

- Οι Ομάδες Προσανατολισμού παραμένουν τρεις.

- Τα Επιστημονικά Πεδία μειώνονται σε τέσσερα από πέντε που ήταν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 καθώς το 4ο Ε.Π. με τις παιδαγωγικές σχολές θα καταργηθεί.

- Πλέον, τα μαθήματα επιλογής σε κάθε Ο.Π. θα είναι δύο και οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν και τα δύο για να διεκδικήσουν σχολές από δύο Επιστημονικά Πεδία. Επίσης, τα μαθήματα Ιστορία Γ.Π. και Μαθηματικά Γ.Π. δεν θα είναι εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

- Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα με οποιαδήποτε από τις τετράδες μαθημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού καθώς θα γίνει η ένταξη των Παιδαγωγικών Τμημάτων σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

- Δείτε το Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ 2017(Προφανώς θα γίνουν οι προαναφερόμενες αλλαγές)

Δείτε όλα τα παραπάνω δεδομένα στον πίνακα που ακολουθεί.




Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου