Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Αυξάνεται κατά 9% το πλήθος των ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑ.Λ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυξάνεται κατά 9% το πλήθος των ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑ.Λ.Με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση καθορίστηκαν οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας, λειτούργησαν αθροιστικά κατά το σχολικό έτος 2016-17 στη Γ’ τάξη 2.354 ειδικότητες.

Από την επόμενη σχολική χρονιά 2017-18, σύμφωνα με την Υ.Α. ο συνολικός αριθμός των ειδικοτήτων που έχουν καθοριστεί να λειτουργήσουν σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας, είναι 2.567.

Έχουμε συνεπώς 213 επιπλέον ειδικότητες σε όλα τα ΕΠΑΛ, ποσοστό αύξησης κατά 9%.

Από την απλή αυτή παράθεση των αριθμών αποδεικνύεται ότι, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν δημοσιεύματα του τύπου ότι ‘’καταργούνται ειδικότητες, καταργούνται ΕΠΑΛ, καταργείται η ΤΕΕ’’.

Το ΥΠΠΕΘ παρακολουθεί την εξέλιξη των ηλεκτρονικών δηλώσεων, οι οποίες από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος δημιουργούν θετικές προσδοκίες για τον τελικό μαθητικό πληθυσμό. Ήδη από το μεσημέρι της δεύτερης μέρας των ηλεκτρονικών δηλώσεων εγγραφής, ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 20.000.

Η ουσιαστική στήριξη των Επαγγελματικών Λυκείων αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κι αυτό αποδεικνύεται από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί αλλά και τις συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα που πραγματοποιούνται τα δύο τελευταία χρόνια.

Δείτε τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν σε κάθε ΕΠΑΛ και πολλές άλλες πληροφορίες στο σύνδεσμο που ακολουθεί.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου