Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Καμία εξέλιξη στην εισαγωγή μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Λιμενικό Σώμα

Αποτέλεσμα εικόνας για εισαγωγή μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Λιμενικό Σώμα 2017Σχετικά με την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και πλέον δε φαντάζει εφικτό να υπάρξει κάποια αλλαγή σύντομα.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας με τη σχετική ρύθμιση αναμένεται η κατάθεσή του στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Όμως, εδώ και περίπου δύο μήνες που έληξε η προθεσμία της διαβούλευσης, το υπουργείο Ναυτιλίας δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια περαιτέρω ενέργεια σχετικά με το σχέδιο νόμου ή τη συγκεκριμένη ρύθμιση ως τροπολογία σε κάποιο άλλο σχέδιο νόμου.

Κάνε like στη σελίδα του panelladikes24 στο facebook για να μαθαίνεις πρώτος κάθε εξέλιξη που σε ενδιαφέρει.

Δείτε τη ρύθμιση όπως είχε κατατεθεί

Άρθρο 58 - Μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής και εκπαίδευσης στελεχών σε παραγωγικές σχολές ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

1. Η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, Δοκίμων Υπαξιωματικών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα ρυθμίζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 γίνεται με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 1351/1983 και ν. 4186/2013, όπως ισχύουν. Με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί μετά από πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ρυθμιστεί κάθε λεπτομέρεια που κρίνεται αναγκαία για την υλοποίηση της διατάξεως αυτής. Με το προεδρικό διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου καθορίζονται τα ποσοστά ανά προέλευση των υποψηφίων, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αυτών, τα θέματα διεξαγωγής του διαγωνισμού, των απαιτούμενων διαδικασιών και δοκιμασιών, των προϋποθέσεων πρόσληψης και κατάταξης, οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για τις Σχολές του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου, καθώς και τα ποσοστά που αντιστοιχούν σε αυτούς. Επίσης με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολών, της διδακτέας ύλης, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων όσων φοιτούν σε αυτή, των εξετάσεων και των λοιπών τρόπων ελέγχου της επίδοσης των φοιτητών, της φοίτησης και αποφοίτηση από της σχολές και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

2. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.) και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το panelladikes24 παρακολουθεί και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Οτι εινα ν γίνει θα γινει απο του χρονου. Προσωπικά θεωρω σιγουρο οτι στιε πανελλήνιες του 2018 θα είναι μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολές Λιμενικού Σώματος και Πανελλαδικές Εξετάσεις - Επίσημη θέση του αρμόδιου υπουργείου

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2017/05/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να το βαλουν και απ το 1ο πεδιο!!!Θελω παρα πολυ να μπω στη σχολη Σημαιοφορων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή