Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Μέχρι τις 8/7 η υποβολή των Μ.Δ. - Δεν θα αλλάξουν τα Μ.Δ. παρά τις μετονομασίες τμημάτων - Μπορεί να γίνει αναίρεση της οριστικοποίησης Μ.Δ. - Προσοχή στις αντιστοιχίες τμημάτων για όσους ενδιαφέρονται για μετεγγραφή

Ανακοινώνεται στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2016 ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 67/2016 (ΦΕΚ 123-Α), που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με έδρα τα Χανιά (κωδ. 331) μετονομάζεται σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το μετονομαζόμενο τμήμα εξομοιώνεται πλήρως και ως προς κάθε συνέπεια με τα ομότιτλα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Μετονομασία της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και του ομώνυμου Τμήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Επίσης, σύμφωνα με το Π.Δ. 68/2016 που δημοσιεύθηκε στο ίδιο ΦΕΚ, το Τμήμα Ραδιολογίας - Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (κωδ. 627), μετονομάζεται σε Τμήμα Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας χωρίς μεταβολή του γνωστικού του αντικειμένου.

Μετονομασία του Τμήματος Ραδιολογίας - Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας

Η υποβολή των Μ.Δ. θα γίνει χωρίς τις αλλαγές

Δεδομένου ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτή τη στιγμή τροποποίηση της ονομασίας των εν λόγω Τμημάτων τόσο στην ηλεκτρονική εφαρμογή όσο και στα υποδείγματα Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι ανωτέρω τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων και πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναίρεση της οριστικοποίησης του Μ.Δ. και εκ νέου οριστικοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί με σχετική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να τροποποιήσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο έχουν τη δυνατότητα εντός της προθεσμίας υποβολής, ακόμα και αν το έχουν ήδη οριστικοποιήσει, να προσέλθουν στο Λύκειο στο οποίο απέκτησαν το password (ημέρες Τετάρτη 6/7/2016 και Παρασκευή 8/7/2016) και να υποβάλουν σχετική αίτηση, ζητώντας την αναίρεσή του. Έπειτα οι υποψήφιοι θα ξαναεισέρχονται στην εφαρμογή εντός της ανωτέρω προθεσμίας για να τροποποιήσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο και να το οριστικοποιήσουν εκ νέου.

Δεν αλλάζει η περίοδος υποβολής των Μ.Δ.

Επισημαίνεται ότι η λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων είναι η Παρασκευή 8/7/2016.

Μετεγγραφές Φοιτητών 2016

Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το θεσμικό πλαίσιο των Μετεγγραφών Φοιτητών 2016. Επομένως, οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο χωρίς να γνωρίζουν επακριβώς τις βελτιώσεις στο περσινό πλαίσιο που έχει υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών.

Δείτε εδώ τις Αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ που ίσχυαν στις τελευταίες Μετεγγραφές Φοιτητών. Συνίσταται η προσοχή στους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή σχετικά με την αντιστοιχία του μετονομαζόμενου τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και τα τμήματα που δεν έχουν αντιστοιχίες.

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου