Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ποια μόρια θα μετράνε για τις κοινές σχολές των Επιστημονικών Πεδίων; Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα

Αποτέλεσμα εικόνας για υπολογισμος μοριων πανελληνιων 2016 παραδειγμαΤην προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η Υ.Α που καθορίζει τον τρόπο υπολογισμού των μορίων από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νέο σύστημα.

Βασικά σημεία

1. Στον υπολογισμό των μορίων μετράνε μόνο οι γραπτοί βαθμοί κάθε μαθήματος.

2. Ο υπολογισμός των μορίων προκύπτει από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

3. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του για κάθε ένα από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση γίνεται με βάση τα αντίστοιχα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα που προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για τα συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία.

Τι δεν καθορίζεται από την παραπάνω Υ.Α.

Στο Μηχανογραφικό Δελτίο υπάρχουν σχολές που εντάσσονται σε παραπάνω από ένα Επιστημονικό Πεδίο. Στην Υ.Α. που δημοσιεύτηκε δε γίνεται αναφορά στους υποψήφιους που εξετάζονται σε πέντε μαθήματα και διεκδικούν κοινές σχολές από δύο Ε.Π. με δύο διαφορετικές βαθμολογίες.

Πιστεύουμε ότι το ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη διευκρίνηση και με πιο πιθανό σενάριο να γίνεται χρήση της καλύτερης βαθμολογίας.

Δείτε εδώ τα κοινά τμήματα των Ε.Π. στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2016.

Δείτε εδώ τις Σχολές ανά Επιστημονικό Πεδίο στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2016 με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Δείτε εδώ παράδειγμα υπολογισμού μορίων. Χρησιμοποιείται ως παράδειγμα υποψήφιος της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών που έχει επιλέξει ως μάθημα επιλογής τη Βιολογία και έχει πρόσβαση στις σχολές του 3ου Ε.Π.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου