Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Καμία αλλαγή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 - Από το 2017 μπορεί ανάλογα με τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου

Σία Αναγνωστοπούλου: Μόνο από το 2017 αλλάζουν οι εισαγωγικές εξετάσειςΗ ηγεσία του ΥΠΠΕΘ έχει ανακοινώσει την έναρξη εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

Για πρώτη φορά, στόχος του διαλόγου σύμφωνα με τον υπουργό κ. Φίλη, δεν θα είναι η επικέντρωση στα Πανεπιστήμια, αλλά η αναζήτηση λύσεων από τα κάτω προς τα πάνω. Από την προσχολική ηλικία, το δημοτικό, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την τριτοβάθμια, συμπεριλαμβανομένης και της αναζήτησης νέου τρόπου πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, που δεν θα γίνει βιαστικά, για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις όμως έχουν φέρει προβληματισμό στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 για τυχόν αλλαγές μεσούσης της προετοιμασίας τους.

Ωστόσο, διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ για το 2016 έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός. «Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αναγνωστοπούλου εξήγησε ότι αρχίζει εθνικός διάλογος, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστεί και το θέμα των εξετάσεων.

«Είμαστε στο μέσον της χρονιάς και δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Το 2017 αν προκύψει από τον εθνικό διάλογο να αλλάξουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, εκεί βεβαίως θα υπάρχει όλος ο χρόνος να προετοιμαστεί ο κόσμος και να ελαφρυνθούν οι εξετάσεις», δήλωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

«Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τί μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», επισήμανε ακόμη σχετικά με τις αλλαγές που ενδεχομένως να γίνουν.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Απο φετος πρεπει να διορθωθει το γεγονος πως....Μαθητες απο 5=ο Ε.πεδιο δεν μπορουν να προσεγγισουν το μαθηματικο οπως εγω...ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΝΟΥΣΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ??! Δηλαδη πρεπει να δωσω ΧΗΜΕΙΑ Κ ΦΥΣΙΚΉ επισημαινετε?! Ετσι ΓΕΡΑΑ!ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή