Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Απαραίτητη η Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία καταρτιζομένων ΙΕΚ - Δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Απαραίτητη η Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία καταρτιζομένων ΙΕΚ - Δείτε το ΦΕΚ με την απόφασηΜε ΚΥΑ καθορίζεται ότι η Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία καταρτιζομένων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι απαραίτητη για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τι αναφέρεται στην απόφαση

Η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση ή η Μαθητεία σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Πρακτική Άσκηση ή η Μαθητεία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ Β΄ 1953/2015 για να δείτε ολόκληρη την απόφαση.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα για τα ΙΕΚ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου