Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιοι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τουςΣύμφωνα με την υπουργική απόφαση με Αριθμ. 143456/Ζ1 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2011/2015 που ρυθμίζει τη διαδικασία μετεγγραφής φοιτητών, δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής:

α) οι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα της έναρξης ισχύος του Ν. 4332/2015 (Α΄ 76) ακαδημαϊκά έτη,

β) οι φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

γ) Οι φοιτητές που με αίτησή τους έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και για τους οποίους η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

δ) Φοιτητές που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ με τις κάτωθι κατηγορίες:

(i) Tέκνα των Ελλήνων Εξωτερικού.
(ii) Αλλοδαποί - Αλλογενείς.
(iii) Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης που εισήχθησαν σε ποσοστό θέσεων καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.
(iv) Υπότροφοι Αλλοδαποί - Αλλογενείς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα τμήματα Θεολογικών σχολών των Πανεπιστημίων και στα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και σε ποσοστό 1% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε όλες τις υπόλοιπες Σχολές.
(v) Υπότροφοι Ομογενείς.
(vi) Πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


7 σχόλια:

  1. Ο περιορισμός του άρθρου 2α της απόφασης (Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί μετεγγραφή ή μεταφορά θέσης εισαγωγής κατά τα προηγούμενα της έναρξης ισχύος του Ν. 4332/2015 ακαδημαϊκά έτη), όπως άλλωστε και του 2γ, δεν υπήρχε ούτε σε παλιότερους νόμους ούτε και στο νόμο 4332/2015 ο οποίος έιναι ο τελευταίος που ρυθμίζει τα θέματα μετεγγραφών.
    Ο ν.2332/2015 προβλέπει μόνο (Άρθρο 21.3): "Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών που προβλέπεται για την απόκτηση πτυχίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών του Α.Ε.Ι., στο οποίο φοιτούν".
    Είναι παράλογο να στερείται το δικαίωμα μετεγγραφής φοιτητής που εγγράφεται σε νέο τμήμα, έπειτα από νέα συμμετοχή στις πανελλήνιες, επειδή πχ το είχε χρησιμοποιήσει και περισυ για να μεταφέρει θέση σε σχολή την οποία τελικά, προφανώς, δεν παρακολούθησε.
    Εκτός κι αν πρόκειται για αυθαίρετη τιμωρητική έμπνευση κάποιου ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥ παράγοντα του Υπ.Παιδείας, η οποία είναι καταχρηστική, παράτυπη και παράνομη για τον πρόσθετο λόγο ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις, όπως η εν λόγω, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συμπληρώνουν τους σχετικούς νόμους (όπως κάνει αυτή βάζοντας νέους περιορισμούς) αλλά μόνο να εξειδικεύουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής των νόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε δε μπορεις να καταλαβεις ποσο σε νιωθω και γω στην ιδια θεση ειμαι αν το δεις το μνμ γραψε σχολιο να μιλησουμε

      Διαγραφή
    2. ισως αν γινουμε πολλοι να καταφερουμε κατι

      Διαγραφή
    3. Θέλω να κάνω μια ερώτηση επειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα.Είμαι στο τρίτο έτος σπουδών και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω μετεγραφή στον τόπο κατοικίας μου.Σας παρακαλώ βοηθήστε με?

      Διαγραφή
    4. χαχαχα τί λές ρε άν δεν πήγες να παρακολουθήσεις πρόβλημα σου... με την πρώτη σου μετεγγραφή στέρησες τη θέση απο ένα άλλο παιδί που θα της έδινε νόημα .πας καλά τι πέρασες το κράτος τσιφλίκι σου κάτσε τώρα στην απέξω να πάρει μετεγγραφή κάποιος που θα την χρησιμοποιήσει. Ο Έλληνας όλα για την στομάχα του! Μπράβο στην κυβέρνηση για αυτή της την κίνηση!

      Διαγραφή
  2. Μετεγγραφές Φοιτητών 2015 - Αλλαγές στην Υπουργική Απόφαση

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2015/10/2015_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε την εγκύκλιο για τις Μετεγγραφές Φοιτητών 2015 στο panelladikes24 - Από 3 έως 13 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2015/10/2015-panelladikes24-3-13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή