Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κουράκης: Σαρωτικές αλλαγές στην Εκπαίδευση - Θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις

Ο νέος αναπληρωτής Παιδείας, Τάσος Κουράκης, μίλησε στο Ρ/Σ ''Στο Κόκκινο'' και το βραδινό μαγκαζίνο, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στα θέματα της δημόσιας παιδείας. 

Ο κ. Κουράκης κατέκρινε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ενώ τόνισε ότι άμεσα θα παύσουν οι εξετάσεις στην Α΄ και Β΄ Λυκείου, όπως και θα καταργηθεί η "Τράπεζα Θεμάτων".

Έκανε αναφορά και στις περιπτώσεις των αιώνιων φοιτητών, οι οποίοι με βάση την νομοθεσία διαγραφής των "αιώνιων φοιτητών" έχαναν το πτυχίο τους ακόμα και αν χρωστούσαν 2 με 3 μαθήματα, σε αυτές τις περιπτώσεις ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που χρωστάνε προκειμένου να τελειώσουν το πτυχίο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στα ΕΠΑΛ, υποστηρίζοντας πως από το Σεπτέμβριο θα λειτουργούν κανονικά, καθώς θα επαναπροσληφθούν οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση όσα είπε ο υπουργός:
- Καταργείται από φέτος η «Τράπεζα Θεμάτων»
- Καταργούνται από φέτος και οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α΄ και την Β΄ Λυκείου.
- Στην Γ΄ Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες.
- Πρόκειται να επαναπροσληφθούν όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι.


2 σχόλια:

  1. gia tin adikia twn metagrafwn gia to 10% prepei na kanei kati h nea kuvernhsh eksalou eixan katevasei tropologia giatuh thn adikia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πυροσβεστικη τελικα θα μπορεις να μπεις μεσω πανελληνιων; Αν γνωριζει καποιος ας απαντησει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή