Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φυλακές Αυλώνα

Τέσσερις επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φυλακές Αυλώνα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όχι μόνο βρέθηκε σήμερα μεταξύ των ανηλίκων κρατουμένων του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων στον Αυλώνα και αντάλλαξε απόψεις, αλλά απένειμε και επαίνους σε τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου στους επιτυχόντες του απένειμε, συμβολικά, ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα.

Ακόμη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου συνεχάρη τους τέσσερις για «την τιτάνια», όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε και το έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού (καθηγητών και δασκάλων), της διεύθυνσης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων του φυλακών Αυλώνα.

«Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη. Δίνετε το παράδειγμα για να ακολουθήσουν το δρόμο σας και άλλοι κρατούμενοι. Είστε φωτεινός φάρος και δείχνετε πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις δυσκολίες ή ακόμα και τις κακές στιγμές του παρελθόντος του και να κάνει την υπέρβαση», τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στους ανήλικους κρατούμενους οι οποίοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν για την έμπρακτη στήριξη τους.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε, να εξετάσει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους, οι οποίοι έχουν πετύχει σε Σχολές Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, που βρίσκονται μακριά από το κατάστημα κράτησής τους, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδές τους.

www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου