Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νικήστε το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τα «ναι» και τα «όχι» των εξετάσεων
Τι να προσέχετε κατά την ώρα της εξέτασης:
Η στιγμή που τα θέματα των εξετάσεων θα φτάσουν στα χέρια σας σίγουρα είναι και η δυσκολότερη. Οι περισσότεροι υποψήφιοι μόλις κάνουν μια πρώτη ανάγνωση νομίζουν ότι δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε σε μια ερώτηση. Η εκτίμηση αυτή συνήθως είναι λανθασμένη. Ο πανικός είναι αυτός που δημιουργεί παροδικό κενό... μνήμης. Χαλαρώστε και σιγά σιγά ξεκινήστε από τις ερωτήσεις που σας φαίνονται ευκολότερες. Αυτό θα σας δώσει κουράγιο για να συνεχίσετε. Διαβάστε με μεγάλη προσοχή τα θέματα και μη βιάζεστε να δώσετε απαντήσεις. Πάντα χρειάζεται και μια δεύτερη σκέψη. Στο τέλος, κάντε έλεγχο εάν απαντήσατε όλα τα ζητήματα. Να ξέρετε ότι δεν είναι δυνατόν να γράψετε άριστα σε όλα τα μαθήματα. Κάπου οι επιδόσεις σας θα είναι χαμηλότερες. Μην απογοητευτείτε και μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
Συνεπώς: Πηγαίνετε στις εξετάσεις με ηρεμία. Ο,τι και να γίνει, να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Τι να προσέχετε όλη την περίοδο:
Οι μέρες των Πανελλαδικών διαρκούν αρκετά, γι' αυτό πέρα από την ψυχραιμία σας πρέπει να διατηρήσετε τη φόρμα σας και να μη σας καταβάλει η σωματική κούραση.
Να ξέρετε ότι δεν είναι εφικτό σε όλα τα μαθήματα να έχετε τέλειες επιδόσεις.
Αν σε κάποιο μάθημα δεν τα καταφέρετε καλά, συνεχίστε... δυνατά στο επόμενο.
Οι καθημερινές επαναλήψεις είναι ωφέλιμες, αλλά με μέτρο.
Τουλάχιστον δέκα ώρες πριν από τις εξετάσεις της ημέρας πρέπει να έχετε σταματήσει το διάβασμα... Και, το κυριότερο, μην προσπαθήσετε την τελευταία στιγμή πριν πάτε στο εξεταστικό κέντρο να λύσετε καινούργιες ασκήσεις.
Οι συζητήσεις με συμμαθητές και φίλους για SOS θέματα το μόνο που θα πετύχουν είναι να σας αγχώσουν. Καλύτερα να συζητάτε για τις συναυλίες του καλοκαιριού, το ποδόσφαιρο και άλλα σχετικά!
Από εμάς καλή επιτυχία και θα είμαστε μαζί σας όλες τις υπόλοιπες μέρες για συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Πηγή: ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ