Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κεραμέως: Η μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές θα γίνει πριν το Πάσχα και θα είναι σημαντική - Τι είπε για τις εξετάσεις σε Γυμνάσια - Λύκεια - Πανεπιστήμια

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ALPHA.

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αναφορικά με το πότε θα ανακοινωθεί ή ύλη, η υπουργός διευκρίνισε ότι «Η ύλη έχει ανακοινωθεί από πέρσι τι καλοκαίρι, ωστόσο θα ανακοινωθεί μείωση αυτής πριν το Πάσχα».

Στο ερώτημα αν λόγω συνθηκών φέτος θα υπάρξει κάποια ελαστικότητα, π.χ. Ποιο εύκολα θέματα, απάντησε: «Τα θέματα δεν τα βάζουμε εμείς, υπάρχει η σχετική επιτροπή. Ωστόσο, η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική - παρόλο που μπορεί να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και να καλυφθεί περισσότερη. Θα προέτρεπα τα παιδιά να αξιοποιήσουν τον χρόνο που έχουν μπροστά τους και να εμβαθύνουν στην ύλη. Η τηλεκπαίδευση, άλλωστε, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς».

Στο ερώτημα που σχετίζεται με την ημερομηνία των Πανελλαδικών, απάντησε: «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, με παραμέτρους που δεν γνωρίζουμε. Ο Απρίλιος θα δείξει σε τι βαθμό τα μέτρα έχουν αποδώσει. Από εκεί και πέρα η καμπύλη στη χώρα μας πάει καλά, έτσι αν συνεχίσει η εξαιρετική αυτή πορεία, επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην αρχική ημερομηνία, δηλαδή γύρω στις αρχές Ιουνίου».

Προαγωγικές/Απολυτήριες Εξετάσεις Γυμνάσια και Λύκεια

Σχετικά με τις εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η κ. Κεραμέως ήταν σαφής: «Θα μας πουν οι ειδικοί πότε θα μπούμε στα σχολεία. Αν μπορέσουμε να μπούμε θα γίνει κάποια μικρή παράταση του σχολικού έτους, ώστε να καλυφθεί η ύλη - μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλυφθεί η ύλη».

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση τα σχολεία να ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο, ακούστηκε αισιόδοξη: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω τα δεδομένα από τους ειδικούς ώστε να πάμε για Σεπτέμβριο - δεν έχω τέτοια οδηγία. Οι ειδικοί, πάντως, δεν θα μας αφήσουν να προβούμε σε καμία ενέργεια που να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Μαθήματα και Εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

Τέλος, αναφερόμενη στους σπουδαστές σημείωσε, πως «Τα Πανεπιστήμια κάνουν τηλεκπαίδευση κατά 96%. Το εξάμηνο, λοιπόν, δεν θα χαθεί. Προχωρά κανονικά η ύλη και όταν μπορέσει να υπάρξει συντονισμός σε μια αίθουσα, οι φοιτητές θα δώσουν εξετάσεις κανονικά».

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη.


Δείτε επίσης:







Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Ρε παει καλα ουτε βιβλια εχουμε πως θα δωσουμεεξευαστικη ουτε οι μισοι δε μπαινουν στα εξαποστασεως μαθηματα και αλλες φορες δε γινεται μαθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή