Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Αποφοίτηση της 83ης εκπαιδευτικής σειράς στη Σχολή Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας - Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, η αποφοίτηση των Δοκίμων Πυροσβεστών της 83ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στο παράρτημα Πτολεμαΐδας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης - Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Πυροσβεστών παραρτήματος Πτολεμαΐδας Πύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«[...]Μετά από ένα ολοκληρωμένο, μεστό και απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, ολοκληρώσατε την βασική πυροσβεστική εκπαίδευση και αναλαμβάνετε από σήμερα τα πλέον δύσκολα καθήκοντα του Πυροσβέστη.[...] Αξιοποιήστε τα εφόδια που πήρατε από τη Σχολή μας, τηρείστε τους κανόνες ασφαλείας και εφαρμόστε την πυροσβεστική τακτική και τέχνη στις διασωστικές και πυροσβεστικές επιχειρήσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Κυρίως όμως καλλιεργείστε το πνεύμα της ομαδικότητας, το αίσθημα της συναδελφικής αλληλεγγύης, γιατί το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι ομαδικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό [...]».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: 

«[...]είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραστώ στην αποφοίτηση των πυροσβεστών της 83ης εκπαιδευτικής σειράς, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μεταφέροντας τα προσωπικά του συγχαρητήρια. [...] Από σήμερα για εσάς ξεκινά ένα ομαδικό και συναρπαστικό ταξίδι. Με την αποφοίτησή σας από την Σχολή πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, ξεκινάτε την καθημερινή μάχη που η πατρίδα σας ανέθεσε, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου από κάθε είδους φυσική ή τεχνολογική καταστροφή. [...]Η πορεία σας θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρακαταθήκης για όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος. Με δεδομένο ότι πλέον εντάσσεστε στον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, στο Πυροσβεστικό Σώμα, σας εύχομαι υγεία και καλή σταδιοδρομία. [...]».

Τα πτυχία στους 80 νέους Πυροσβέστες και τις 16 νέες Πυροσβέστριες, που κατατάχθηκαν στη Σχολή μετά την εισαγωγή τους με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Φωτογραφία

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Πυροσβεστικές Σχολές.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου