Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

Υποψήφιοι Στρατιωτικών Σχολών - Παρουσίαση του DEMO των Ψυχομετρικών Δοκιμασιών

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Τμήμα Επιλογής και Ανάπτυξης Προσωπικού του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό χώρο ενημέρωσης και προσομοίωσης για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε Ψυχομετρικές, Υγειονομικές και Αθλητικές Εξετάσεις.

Οι Ψυχομετρικές Εξετάσεις διεξάγονται στο Εξεταστικό Κέντρο, που επιλέγει ο κάθε υποψήφιος κατά την αίτησή του. Το panelladikes24 θα δημοσιεύσει την προκήρυξη έτους 2020 και κάθε λεπτομέρεια για την εισαγωγή σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές. Η ενημέρωση θα είναι συνεχής και στη σελίδα του panelladikes24 στο facebook.

Το σύνολο της ψυχομετρικής αξιολόγησης των υποψηφίων διαρκεί δύο ημέρες και περιλαμβάνει:

1η ημέρα

α. Διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων

β. Διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας

2η ημέρα: 

γ. Ομαδική αξιολόγηση επαγγελματικών χαρακτηριστικών

δ. Ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας.

Στο πέρας των Ψυχομετρικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι κρίνονται ως «Κατάλληλοι/ Μη- Κατάλληλοι» για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά την πρώτη ημέρα των Ψυχομετρικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν πέντε δοκιμασίες με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπό την καθοδήγηση χορηγητών ψυχολόγων. Πρόκειται για τέσσερα τεστ γνωστικών ικανοτήτων κι ένα τεστ προσωπικότητας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα:

Τεστ Διαγραμματικού Συλλογισμού ΜΕΝΤΩΡ ΤΕΣΤ

Τεστ Αριθμητικού Συλλογισμού ΘΑΛΗΣ ΤΕΣΤ

Τεστ Χωρικού Συλλογισμού ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΣΤ

Τεστ Λεκτικού Συλλογισμού ΠΛΑΤΩΝ ΤΕΣΤ

Τεστ Προσωπικότητας ΠΡΩΤΕΑΣ ΤΕΣΤ.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και να απαντήσετε σε ορισμένα παραδείγματα ερωτημάτων των τεσσάρων τεστ γνωστικών ικανοτήτων, που χρησιμοποιούνται στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε τις σωστές απαντήσεις για το κάθε ερώτημα και το σκεπτικό, από το οποίο αυτές προκύπτουν.

Για να μεταβείτε στο Demo πατήστε εδώ.

Δείτε εδώ όλα τα νέα για τις Στρατιωτικές ΣχολέςΓια την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

 1. που τα βρήκατε αυτά..
  δεν ισχύουν
  δείτε προσεκτικά τι ανεβάζατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι διαβάζετε στο panelladikes24 θεωρούμε ότι είναι έγκυρο. Επιπλέον, μπορείτε να μην υιοθετήσετε την παραπάνω ανάρτηση αν θεωρείτε ότι δεν είναι έγκυρη.

   Διαγραφή