Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις (5%) - Νέος πίνακας με προσθήκη επιπλέον παθήσεων - Θα έχει ισχύ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Σχετική εικόναΑπό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε η με αριθμό Φ.153/146145/Α5/20-9-2019 (ΦΕΚ 3557/Β’/2019) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αφορά στην ένταξη νέων παθήσεων στο σχετικό Πίνακα για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με βάση τα οριζόμενα στην ΚΥΑ, θα συγκροτηθούν εκτάκτως δύο Επταμελείς Επιτροπές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους των νέων παθήσεων με κωδικούς από 65 έως 80, να υποβάλουν αίτηση

Στη συνέχεια, εφόσον αποκτήσουν Πιστοποιητικό Διαπίστωσης της Πάθησης σύμφωνα με το επικαιροποιημένο νομικό πλαίσιο, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της με αριθ. Φ.151/17897/Β6 (ΦΕΚ 358/Β’/14-02-2014) (ΑΔΑ: ΒΙΕΒ9-ΕΜΧ) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύει, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να καταθέσουν, εντός τριών ημερών, αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Αίτηση

β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα από: i) Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή ii) νόμιμα εκτελούντα χρέη Συντονιστή Διευθυντή Κλινικής ή Εργαστηρίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή iii) Καθηγητή Πανεπιστημίου ή Αναπληρωτή Καθηγητή και

γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ακριβείς προθεσμίες υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών, θα ανακοινωθούν με νέο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ αμέσως μετά τη συγκρότηση των δύο Επταμελών Επιτροπών.


Το panelladikes24 παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δείτε επίσης:



Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εισαγωγή φοιτητών με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. Τα αποτελέσματα περίπου πότε θα βγουν; υπάρχει περίπτωση να χάσουν το πρώτο εξάμηνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λάβουμε υπ όψιν τη χρονοβόρα διαδικασία της απόφασης της επταμελούς επιτροπής και την εγκύκλιο κατόπιν για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο υπουργείο Παιδείας , τότε λογικά τα παιδιά θα χάσουν το 1ο 6μηνο. Πάντα με τη λογική και έχοντας κατά νου τι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Θα υπάρξει κάποια ενημέρωση για τον συνολικό χρόνο που θα χρειαστει για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδύκτιο; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοσίευση Εγκυκλίου σχετικά με τη διαδικασία διαπίστωσης νέων σοβαρών παθήσεων υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 - Προθεσμία - Δικαιολογητικά

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/09/2019-2020_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή