Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Στα Πανεπιστήμια ο πρώτος λόγος για τον αριθμό εισακτέων λέει ο Μητσοτάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα Πανεπιστήμια ο πρώτος λόγος για τον αριθμό εισακτέων λέει ο ΜητσοτάκηςΣυνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι επιθυμεί να έχουν τα ιδρύματα τον πρώτο λόγο. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συζήτησης.

Π. ΤΣΙΜΑΣ: Να μην αποφασίζει το Υπουργείο πόσοι εισάγονται σε μια σχολή;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως. Πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο τα Πανεπιστήμια. Δεν γίνεται το Πανεπιστήμιο να μας λέει ότι εγώ μπορώ να δεχθώ μέχρι 200 και να βρίσκεται με 500. Είναι άδικο, καταρχάς για τους ίδιους τους φοιτητές. Άρα, τα ίδια τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τον αριθμό των εισακτέων και βέβαια τα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής τους λειτουργίας.

Σχόλιο panelladikes24: Ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα είναι πολύ μεγαλύτερος κάθε χρόνο από αυτό που προτείνουν οι σχολές. Εντονότερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που επιβαρύνονται και με ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών από τις μετεγγραφές. Επομένως, αν ο αριθμός των εισακτέων αποφασίζεται μόνο από τα Πανεπιστήμια λογικά θα υπάρχει μεγάλη μείωση των εισακτέων και η κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί ένα σημαντικό θέμα με πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Σωτηρία δεν υπάρχει απο τη σκυλα στη χαρυβδη.Μιλαμε ο ανθρωπος δεν ειναι στα καλα του,τα θελει ολα ιδιωτικα.Να γνωριζει ομως οτι οι καλυτεροι επιστημονες(νομικοι,ιατροι κλπ) εχουν τελειωσει δημοσιο πανεπιστημιο,οχι ιδιωτικο επειδη πληρωσε ο γονιος τους.Τελικα για ποια αριστεια μας μιλαει?Αυτη που αγοραζεται ανεξαρτητως επιδοσεων?Μια τετοια Ελλαδα ονειρευομαστε?Πλουσιων με πολλα πτυχια κι ελαχιστα εφοδια?Εν παση περιπτωσει,Συγχαρητηρια στο panelladikes24 για την αναδειξη του θεματος και την απολυτα ευστοχη επισημανση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή