Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Εγκαίνια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα γίνουν αύριο στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκαίνια του Μεσογειακού ΠανεπιστημίουΑύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, Ηλία Γεωργαντά. 

Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική είσοδο του Ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης.

Το νεοσύστατο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΦΕΚ Α΄ 70/2019 - N. 4610/2019) φέρει μια ιστορία περίπου 40 ετών, αυτήν του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το οποίο έπαψε πλέον να υφίσταται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος: «Τα μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Διοικητικό Προσωπικό, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό, αλλά και το σύνολο των συνταξιούχων που υπηρέτησαν το Ίδρυμα στην προγενέστερη μορφή του, από όλες τις θέσεις, κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου αυτού. Εργάστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και την εξέλιξη, με σύμπνοια και ομόνοια, αλληλεπιδρώντας αδιάκοπα με τον παραγωγικό ιστό της Κρήτης και της χώρας, με τις τοπικές κοινωνίες καθώς και με τα άλλα ΑΕΙ και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού».

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς δράσεων εξωστρέφειας και νέας γνωριμίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. με την κοινωνία της Κρήτης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις του νησιού όπου λειτουργούν Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί το νόμο με την ίδρυση του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., στον οποίο μπορείτε να βρείτε τα τμήματα που ιδρύονται και κάθε άλλη λεπτομέρεια.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης η επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - Σημαντικές εξαγγελίες

    https://panelladikes24.blogspot.com/2019/05/blog-post_43.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή