Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τι θα ισχύσει τελικά με τις θέσεις για το 10% των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι θα ισχύσει τελικά με τις θέσεις για το 10% για τους υποψήφιους έτους 2016Μετά από πολλά ερωτήματα αναγνωστών του panelladikes24 σχετικά με τους υποψήφιους που θα υποβάλλουν φέτος Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στα AEI με το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% θα καλυφθούν:

- κατά 40% από υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων ή ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) για τελευταία φορά το σχολικό έτος 2014-15,

- κατά 60% από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 (παλαιό και νέο σύστημα ΓΕΛ).

Τα παραπάνω αναφέρονται στην Υ.Α. που δημοσιεύσαμε σε χθεσινή ανάρτηση για την αναλυτική κατανομή των εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η απορία υπάρχει για τους υποψήφιους του έτους 2016 που θα διεκδικήσουν το 60% των θέσεων χωρίς να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των δύο συστημάτων. Και αυτό γιατί πέρσι, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν διαφορετικά ποσοστά εισαγωγής με βασικό λόγο τη διαφορά των δύο συστημάτων ενώ φέτος θα διεκδικήσουν κοινές θέσεις.

Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι αξιοκρατικό καθώς τα μόρια των υποψηφίων έχουν προέλθει από διαφορετικές διαδικασίες (μαθήματα, εξεταστέα ύλη, υπολογισμός μορίων κτλ) και προφανώς δεν μπορούν να συναγωνίζονται για κοινές θέσεις.

Σημείωση panelladikes24: Με βάση τις αποφάσεις των δύο ετών, κρίνεται σκόπιμο να διαπιστωθεί διαφορά στην αντιμετώπιση υποψηφίων που εξετάστηκαν με δύο διαφορετικά συστήματα εισαγωγής και αυτό μπορεί να προκαλέσει και μελλοντικά προβλήματα.

Δείτε επίσης:

Τι ισχύει για το 10% έτους 2017 - Λεπτομέρειες

Ενημέρωση του ΥΠΠΕΘ για τους υποψήφιους με 10% έτους 2017

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.



21 σχόλια:

  1. Αυτό ακριβώς είναι μεγάλη αδικία για τα παιδιά που έδωσαν με το νέο σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως δημιουργει μελλοντικα προβλήματα αφου φετος ειναι τελευταία φορα που εμφανίζεται στο προσκήνιο το παλιο σύστημα.
    Επισης πέρσι δεν ειδα την ιδια ευαισθησία για τα παιδιά του παλιου που είχαν 2000 παραπάνω μορια απο βασεις με το νεο κ δν μπηκαν. Και αυτα τα παιδια εδιναν 6ή 7 μαθήματα για 2η ή 3η φορα κιολας!

    Επισης αυτο περί αδικίας δν ισχυει διότι το ολο θεμα εχει δημιουργηθεί μονο για τις στρατιωτικές κ αστυνομία !
    Ενω στα αει τει οι βασεις με το παλιό ηταν ήδη παρα πολυ χαμηλές! Επομένως δν υπάρχει θεμα για τα αει τει παρα μονο για τις παραπάνω σχολες που ειπα. Αρα μην βγαζεται συμπεράσματα αδικιας με βαση μονο των 10% των σχολων που υπάρχει το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούν με το 10% να εισαχθούν και οι αθλητές στο ποσοστό που τους αναλογεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειστε τελειως ηλιθιοι στο panelladikes 24? Ποια αδικια ρε βλακες; με βαση νομικης παλαιου 11.000???Βαζετε φωτιες εκει που δεν υπαρχουν .Περσι εχασα τη σχολη ενω ειχα 2000 μορια παραπανω .ΕΛΕΟΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το panelladikes24:

      α) Είναι απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί και δε σέβεστε την ελευθερία που σας παρέχουμε για σχολιασμό χωρίς καμία λογοκρισία.

      β) Δεν γράφουμε για αδικίες όπως αναφέρετε και δεν παίρνουμε θέση υπέρ των υποψηφίων της μιας ή της άλλης χρονιάς.

      γ) Αναφέρουμε ότι είναι παράλογο να διεκδικούν μία θέση δύο υποψήφιοι με μόρια που έχουν προέλθει από διαφορετικές διαδικασίες (αριθμός μαθημάτων, διαφορετική ύλη, διαφορετικός υπολογισμός μορίων κτλ.)

      δ) Το συγκεκριμένο σχόλιο ενώ θα πρέπει να το διαγράψουμε, θα παραμείνει και ελπίζουμε ότι θα ανασκευάσετε το σχόλιό σας. Επίσης, αν έχετε διαφορετική άποψη να την καταγράψετε με επιχειρήματα και κόσμιο τρόπο.

      ε) Αν μας θεωρείτε πράγματι ηλίθιους τότε κάνετε λάθος ενημερώνεστε από τη συγκεκριμένη σελίδα.

      Διαγραφή
    2. πρέπει να μάθεις να συμπεριφέρεσαι με κόσμιο τρόπο αυτό που ανάφερει το panelladikes 24 είναι ότι δεν είναι αξιοκρατικό δύο υποψήφιοι ο ένας του νέου και ο άλλος του παλαιού να διαγωνίζονται για μια κοινή θέση και σαφως αν λαβουμε υποψιν την αναλογια των υποψηφιων,τον τροπο βαθμολογησης των δυο συστηματων στους υποψηφιους του παλαιου αναλογει ενα μικρο υποποσοστο

      Διαγραφή
    3. ζητω συγνωμη για τους χαρακτηρισμους αλλα πηρατε θεση λεγοντας οτι δεν ειναι αξιοκρατικο.Δηλαδη αντι να πειτε οτι αποκαθησταται η περσινη αδικια για το 3,6% ενα μηνα πριν τις εξετασεις χωρις να μπορουμε να επιλεξουμε το νεο συστημα.ΑΥΤΑ.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

      Διαγραφή
    5. ΠΡΟΣ Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2017 - 6:33 μ.μ.

      α) Είναι πολύ θετικό ο καθένας να διατυπώνει τις απόψεις του με επιχειρήματα και κόσμιο τρόπο.

      β) Δεν επιθυμούμε να υπάρξει αντιδικία μεταξύ των υποψηφίων παλαιού και νέου συστήματος.

      γ) Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα μόρια των δύο ετών δεν ''συγκρίνονται'' για διάφορους λόγους που αναφέραμε και παραπάνω.

      δ) Αν ''αδικείται'' ή ''ευνοείται'' κάποιος μεμονωμένα ή κάποια ομάδα δεν είναι λόγος να αλλάζει η θέση μας.

      ε) Όσον αφορά τη διαδικασία με τα ποσοστά όλοι γνωρίζαμε πέρσι, πριν τις δηλώσεις, ότι οι θέσεις θα κατανεμηθούν με βάση το ποσοστό των αιτήσεων στο καταργούμενο σύστημα σε σχέση με τις συνολικές αιτήσεις.

      Διαγραφή
  5. Μόνο η νομική δεν υπάρχει στο μηχανογραφικό, η αδικία γίνεται για όλες τις υψηλόβαθμες σχολές όπως την ιατρική και από τι έχω δει και στρατιωτικές και αστυνομικές! Εκεί υπάρχει φυσικά και ο ανταγωνισμός! Η αλήθεια είναι σκληρή και σε ενόχλησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ο νομος ξεκαθαρος...και σε ενοχλησε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο νομος οπως ολοι οι νομοι υφιστανται τροποποιησεις και ειναι ξεκαθαρος με το περας ολων των τροποποιησεων για αυτο περιμενε ..

      Διαγραφή
  7. Όπως ήρθε ο διαχωρισμός των μηχανογραφικών έρχεται και το υποποσοστό που θα πάρετε εσείς του παλαιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την αδικία που πάτε να εκμεταλλευτείτε εις βάρος του νέου συστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρα δεν υπαρχει κατι επισημο.φιλε μου και περσι φωναζαμε αλλα στο υπουργειο καναν την παπια οπως κανουν και φετος.Πολυ δυσκολα θα αλλαξει κατι.Πηρα τηλεφωνο και χθες και σημερα και ειπαν οριστικο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και εμείς πήραμε στο υπουργείο αλλά μας είπαν ότι δεν γνωρίζουν και περιμένουν τι θα βγει! πέρσι ξέρατε ότι είστε πιο λίγοι από τα παιδιά του νέου και άρα θα έχετε ένα μικρό ποσοστό παρόλα αυτά αποφασίσατε να δώσετε με το παλαιό! Επιλογή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω ευχομαι παντως παλαιοι και νεοι να περασουμε με το 10% εκει που θελουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσεις του νεου θα πρέπει να ΣΕΒΣΕΣΤΕ τα παιδια του παλιού διοτι ειναι ατομα ππυ ειχαν τη ψυχη καθ τα @@@ να ξαναδωσουν παλι κ μαλιστα σε 7 Μαθήματα κ να γράψουν άξια 17+++. Ενω εσεις ειστε παιδια ππυ ειχατε μια χρονια ολοκληρη να διαβάσετε 4 μόνο μαθήματα εκ των οποίων μονο τα 2 είναι σοβαρά στα περισσότερα πεδια και παρ ολα αυτά δεν βγάλατε ουτε 14 (γι'αυτούς που θελουν στρατό) γι αυτο λοιπον θα ΣΕΒΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στην Πυροσβεστικη να φανταστω το 10% θα ισχυσει μονο για εκεινους που εδωσαν με το ΝΕΟ συστημα δηλαδη το 2016 ...αφου μονο οσοι εδωσαν με το νεο συστημα περισυ ειχαν δικαιωμα να πανε σε πυροσβεστικες σχολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή