Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Υπουργός: Τον Ιούνιο οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Λύκειο - Καμία αλλαγή στις εισαγωγικές εξετάσεις νωρίτερα από τρία χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργός: Τον Ιούνιο οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο ΛύκειοΟ υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σε ερώτηση για τις αλλαγές στο Λύκειο και αν θ’ αφορούν τους μαθητές τους φετινούς της Γ' Γυμνασίου (δηλαδή αυτούς που θα φοιτήσουν του χρόνου στην Α' Λυκείου) απάντησε τα εξής:

''Θα σας πω με μεγάλη ακρίβεια, τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Όταν τελειώσουν οι εξετάσεις και μπαίνουμε σιγά-σιγά στην άλλη σεζόν, θα σας πω ακριβείς ρυθμίσεις τότε''.

Επίσης, σε άλλη σχετική ερώτηση απάντησε τα εξής:

''Εμείς, μετά το Πάσχα, θα κάνουμε μία πρώτη συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (σ.σ. της Βουλής), όπου θα πούμε τα βασικά στοιχεία, τα οποία έχουν καταγραφεί και στον διάλογο που έχουμε κάνει στην Επιτροπή, τους περασμένους μήνες, όπου φωνάξαμε κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, εμπειρογνώμονες...

Επειδή η συζήτηση για το Λύκειο, όσο και να λες ότι είναι για την αναβάθμιση του Λυκείου -που είναι- στον πυρήνα της, έχει και το θέμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν θέλω, μετά το Πάσχα, να αρχίσει μια ιστορία, για το πώς θα μπαίνουν τα παιδιά σε τρία ή τέσσερα χρόνια. Διότι αναστατώνει μια κατάσταση εν όψει Πανελλαδικών. Δεν θα έπρεπε να γίνει. Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δραματοποιημένες οι εισαγωγικές. Με δεδομένο ότι είναι, όμως, λέω: Το ακριβές σχέδιο θα το δημοσιοποιήσουμε για συζήτηση στο τέλος Ιουνίου, λέγοντας από τώρα -και που το έχουμε ήδη πει- ότι δεν πρόκειται ως προς τα θέματα εισαγωγικών να γίνει καμία αλλαγή πριν περάσουν τρία χρόνια, και ότι οι αλλαγές που θα γίνουν οι δραματικές, θα είναι στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου και όχι στην Α΄ Λυκείου.

Άρα, ουσιαστικά η Α΄ λυκείου που θα πάει τον Σεπτέμβριο, δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη αλλαγή. Αντιθέτως, η Α΄ λυκείου θα ξέρει πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα μέσα στο σχολείο προοπτικά.

Άρα, το τέλος Ιουνίου είναι το τέλος των εισαγωγικών εξετάσεων, δεν υπάρχει σπέκουλα, δεν υπάρχουν κραυγές ως προς το «έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα» και προχωράμε σε μία πιο ήρεμη συζήτηση πριν θεσμοθετήσουμε''.

Δείτε επίσης: Ο Γαβρόγλου για τις αλλαγές στην Α΄ Λυκείου της επόμενης χρονιάς

panelladikes24 - panelladikes24 στο facebook


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου