Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σχόλιo για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Σχόλια panelladikes24 για την κατάργηση των Πανελλαδικών ΕξετάσεωνΣχόλιο panelladikes24 περί δηλώσεων Υπουργού Παιδείας για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Υπουργός Παιδείας Κων/νος Γαβρόγλου στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας ηγεσίας στο ΥΠΠΕΘ, όπως και σε συνεντεύξεις που παραχωρεί, επαναλαμβάνει τις κυβερνητικές θέσεις για κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων ως σύστημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Και μάλιστα επιχειρηματολογεί και για τα οφέλη στους μαθητές, στο σχολείο, στην κοινωνία. Ως εδώ πολύ καλά. 

Από τα παραπάνω, υπάρχει όμως μια γενικότερη αντίληψη στην κοινωνία ότι θα φύγουν οι ''κακές'' Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα γίνει πιο εύκολη η εισαγωγή στα ΑΕΙ, ο καθένας θα σπουδάζει ότι πραγματικά επιθυμεί, η κάθε οικογένεια θα πάρει ανάσα από τα έξοδα προετοιμασίας των μαθητών για τη συγκεκριμένη διαδικασία κτλ. 

Όμως, η πραγματικότητα δε θα είναι αυτή.

Γιατί και εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο (για το αδιάβλητο της διαδικασίας) θα υπάρχουν για την απόκτηση του Εθνικού απολυτηρίου (αν τελικά αυτό θα είναι το νέο σύστημα εισαγωγής) και ανάγκη για προετοιμασία θα υπάρχει από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε σχολή και ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει πιο μεγάλο βαθμό από κάποιον άλλο που επιθυμεί τις ίδιες σχολές.

Επομένως, θα πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λεγόμενά μας (και γραφόμενα) και να περιμένουμε την τελική πρόταση του ΥΠΠΕΘ για να εξάγουμε περισσότερα συμπεράσματα.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου