Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

eisaypopsΑπό 11/11 έως 28/11 η κατάθεση των δικαιολογητικών - Ποιες οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι - Ποιες είναι οι 68 παθήσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία

Δημοσιεύτηκε από το ΥΠΠΕΘ, η εγκύκλιος που καθορίζει τις διαδικασίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο, τον πίνακα με τις 68 παθήσεις που εντάσσουν υποψήφιο στη συγκεκριμένη κατηγορία, τα νοσοκομεία όπου θα λειτουργήσουν οι Ειδικές Επιτροπές και το έντυπο της αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται.




Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


2 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανείς ποιες ήταν οι παθήσεις 53 και 58 πού καταργήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γνωρίζει κάποιος αν η διορία αυτή για τις επταμελείς επιτροπές ισχύει και για άτομα που ήδη έχουν περάσει σε κάποια σχολή και ζητούν μετεγγραφή σε άλλη πόλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή