Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αμοιβαίες Μετεγγραφές φοιτητών - Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά - Δείτε την απόφαση που υπάρχει

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμοιβαίες Μετεγγραφές φοιτητών - Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά - Δείτε την απόφαση που υπάρχει
Πέρσι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 3573/2014 ''Ρύθμιση θεμάτων για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής στα ΑΕΙ'' που καθόριζε τη διαδικασία των αμοιβαίων μετεγγραφών φοιτητών για τη συγκεκριμένη χρονιά αλλά και τις επόμενες. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια άλλη απόφαση.

Τι ανέφερε αυτή η απόφαση

Άρθρο 1 
1. Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης, δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης
2. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ορίζεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα (δείτε εδώ), υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών

Άρθρο 2 Διαδικασία υποβολής αιτήσεων 
1. Έως την 31η Ιανουαρίου 2015, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι δύο φοιτητές που ενδιαφέρονται για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής υποβάλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής των δύο φοιτητών στο ίδιο εξάμηνο σπουδών. 
2. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η κοινή αίτηση της παραγράφου 1 υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου

Άρθρο 3 Απαραίτητα δικαιολογητικά 
1) Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος προέλευσης
2) Κοινή αίτηση των δύο ενδιαφερομένων φοιτητών για μεταφοράς θέσης εισαγωγής, η οποία υποβάλλεται στις Αντίστοιχες Σχολές / Τμήματα των Α.Ε.Ι. 

Άρθρο 4 Διαδικασία έγκρισης 
1. Η διαδικασία της αμοιβαίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται έως την 27η Φεβρουαρίου 2015 με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/ Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α. 
2. Η διαδικασία μεταφοράς θέσης για την παράγραφο 2 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α., η οποία εκδίδεται έως 20 Οκτωβρίου εκάστου ακαδημαϊκού έτους. 
3. Η εγγραφή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων Υποδοχής, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης. 
3. Η Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης υποχρεούται να αποστείλει υπηρεσιακά το φάκελο του φοιτητή, όπου περιλαμβάνεται και η βεβαίωση διαγραφής του. 

Άρθρο 5 Διαδικασία Αιτήσεων Θεραπείας 
Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλλουν Αίτηση Θεραπείας εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποφάσεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4 της παρούσης. 

Άρθρο 6 Αναγνώριση μαθημάτων 
Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για την αναγνώριση μαθημάτων

Άρθρο 7 Έναρξη ισχύος 
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πώς μπορώ να βρω φοιτητή για αμοιβαία μετεγγραφή

Το panelladikes24 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια από τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 να οργανώσει τους φοιτητές που επιθυμούν αμοιβαία μετεγγραφή ώστε να μπορέσουν να βρουν κάποιο ενδιαφερόμενο φοιτητή για να κάνουν τη μετεγγραφή αυτή.

Δείτε την ανάρτηση αυτή όπου στην περιοχή των σχολίων υπάρχουν πολλά αιτήματα για αμοιβαία μετεγγραφή φοιτητών όπως και άλλες.
Πλέον, και στην ανάρτηση αυτή μπορείτε να δηλώσετε και αναζητήσετε την αμοιβαία μετεγγραφή που επιθυμείτε.

Προτείνουμε για την διευκόλυνση της επικοινωνίας σας, όλες οι αιτήσεις να ακολουθούν μία συγκεκριμένη σειρά.

πχ. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από .............. σε ............... 
       Τρέχον εξάμηνο ......                    Επικοινωνία: ...............Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


14 σχόλια:

 1. Δηλαδη δε μπορουμε να ζητησουμε αμοιβαια μετεγγραφη για Θεσ/νικη και Αθηνα;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή απο το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΡΟΔΟΥ στο αντίστοιχο ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ Ρεθύμνου δεύτερο έτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή απο το Τμημα Πολιτικων Μηχανικων Τ.Ε.Ι. Τρικαλων στο τμημα ΠΑΤΡΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή από τμήμα ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉΣ ΤΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο αντίστοιχο τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ πληροφορίες (Αγγέλα 6944676442)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή από διοίκηση επιχειρήσεων πανεπιστημίου Χίου σε αντίστοιχο Αθήνας τηλ 6977138804 6942592270

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο τη νομικη κομοτηνης στη νομικη αθηνας e-mail im_xristina@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο Οικονομικων Επιστημων ΙΩΑΝΝΙΝΑ σε Οικονομικων Επιστημων ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ και ΠΑΤΡΑΣ email : simpos75@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιθυμώ μετεγγραφή αμοιβαία από αρχιτεκτονική ΕΜΠ σε αρχιτεκτονική Ξάνθης, 1ο έτος, 1ο εξάμηνο. Επικοινωνία: lykeio@axion.edu.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή από αρχιτεκτονική Βόλου σε αρχιτεκτονική Αθήνας ΕΜΠ, 2ο έτος.
  Επικοινωνία: andriani-melina@hotmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή