Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι Πανεπιστημιακές σχολές Πληροφορικής στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2016

Το μεγαλύτερο θέμα με τον καταμερισμό των σχολών στα επιστημονικά πεδία για το Μηχανογραφικό Δελτίο 2016 αποτελούν οι σχολές Πληροφορικής καθώς άλλες εντάσσονται στο 2ο και άλλες στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Δείτε αναλυτικά:


- Δείτε εδώ το δελτίο τύπου της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας.

- Δελτίο τύπου Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διαμαρτύρεται για την επιστημολογικά απαράδεκτη ένταξη των Τμημάτων Πληροφορικής της χώρας στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής). 

Η Πληροφορική ανήκει στις Θετικές Επιστήμες και τα Τμήματα Πληροφορικής ανήκουν στο 2ο ΕΠ Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. Με τη ρύθμιση αυτή του Υπουργείου πλέον οι υποψήφιοι των Ανωτάτων Σχολών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα που είχαν μέχρι τώρα να δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους ταυτόχρονα τόσο τα Πολυτεχνικά Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ όσο και τα Τμήματα Πληροφορικής. 

Το Τμήμα Πληροφορικής, ΑΠΘ θεωρεί ότι αυτή η ρύθμιση περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες σωστής επιλογής κατεύθυνσης σπουδών των υποψηφίων και επιφυλλάσσεται για την με κάθε νόμιμο τρόπο ακύρωση αυτής της άδικης ρύθμισης στη συνέχεια.Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου