Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 - Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής - Θέματα, προτεινόμενες απαντήσεις και σχόλια



ΣΧΟΛΙΑ

- Σχολιασμός θεμάτων από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ)

- Σχολιασμός θεμάτων από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΕΜΕ σχετικά με τα σημερινά θέματα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι που είχαν επιλέξει τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ως μάθημα επιλογής. Τι αναφέρει:

Θέμα Α - Θεωρία

Θέμα Β - Ελέγχει σχεδόν το σύνολο της ύλης του κεφαλαίου των Πιθανοτήτων.

Θέμα Γ - Η επιτυχής αντιμετώπιση προϋποθέτει την πλήρη γνώση του κεφαλαίου της Στατιστικής και απαιτεί αυξημένη ευχέρεια στους υπολογισμούς.

Θέμα Δ - Συνδυάζει γνώσεις από το σύνολο της ύλης της Γ΄Λυκείου. Σε πολλά ερωτήματα χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην εφαρμογή της θεωρίας και σε βάθος κατανόηση εννοιών και διαδικασιών. Η πολύ καλή γνώση της ύλης των προηγουμένων τάξεων και η ευχέρεια σε αλγεβρικούς χειρισμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Δ4.

Γενικά Σχόλια από την ΕΜΕ

1. Τα ερωτήματα καλύπτουν το σύνολο της ύλης.

2. Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία, όχι όμως στον επιθυμητό βαθμό.

3. Η πάρα πολύ καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγουμένων τάξεων είναι καθοριστικός παράγοντας για την πλήρη διαπραγμάτευση με επιτυχία του συνόλου των ερωτημάτων.

4. Τα θέματα είναι σαφώς δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

http://panelladikes24.blogspot.gr/


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


3 σχόλια:

  1. παιδιά καλημέρα σας.σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα.θα ήθελα να ρωτήσω αν σας δυσκόλεψαν τα θέματα;γιατί εμένα μου φάνηκαν αρκετά δύσκολα και έγραψα κοντά στην βάση.τα θέματα αυτά ήταν ίδιου επιπέδου δυσκολίας με αυτά του 2013 ή πολλά λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα ειχαν βαθμο δυσκολιας αλλα δεν συγκρινονται με του 13..του 13 ειχε ακομα πιο πολλες πραξεις και ειδικα το Δ θεμα ηταν σαν να λυνεις 4 διαφορετικες ασκησεις πολυ περιπλοκο..παντως στα σημερινα ηταν και αυτα δυσκολα και γενικα για αυτους με εχουν ασχοληθει ειδικα με πιθανοτητες..αλλα απο οτι ακουσα και εγω πολυ πατωσαν και ειδικα της θεωρητικης..καλη τυχη και σε σενα!

      Διαγραφή
  2. ευχαριστω να'σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή