Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αμοιβαίες μετεγγραφές φοιτητών: Έως 31/1 η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων - Δείτε την απόφαση

Το panelladikes24 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τις 23 Σεπτεμβρίου να οργανώσει τους φοιτητές που επιθυμούν αμοιβαία μετεγγραφή ώστε να μπορέσουν να βρουν κάποιο ενδιαφερόμενο φοιτητή για να κάνουν τη μετεγγραφή αυτή. Δείτε εδώ.

Το panelladikes24 παρουσιάζει την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 3573/2014.

Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης, δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ορίζεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
1. Έως την 31η Ιανουαρίου 2015, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι δύο φοιτητές που ενδιαφέρονται για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής υποβάλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής των δύο φοιτητών στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.
2. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη η κοινή αίτηση της παραγράφου 1 υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος προέλευσης.
2. Κοινή αίτηση των δύο ενδιαφερομένων φοιτητών για μεταφοράς θέσης εισαγωγής, η οποία υποβάλλεται στις Αντίστοιχες Σχολές / Τμήματα των Α.Ε.Ι.

Διαδικασία έγκρισης
1. Η διαδικασία της αμοιβαίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται έως την 27η Φεβρουαρίου 2015 με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α.
2. Η διαδικασία μεταφοράς θέσης για την παράγραφο 2 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α., η οποία εκδίδεται έως 20 Οκτωβρίου εκάστου ακαδημαϊκού έτους.
3. Η εγγραφή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων Υποδοχής, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης.
4. Η Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης υποχρεούται να αποστείλει υπηρεσιακά το φάκελο του φοιτητή, όπου περιλαμβάνεται και η βεβαίωση διαγραφής του.

Διαδικασία Αιτήσεων Θεραπείας
Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλλουν Αίτηση Θεραπείας εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποφάσεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 4 της παρούσης.

Αναγνώριση μαθημάτων
Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του ν. 4115/2013 (ΦΕΚ Α΄ 24/2013) για την αναγνώριση μαθημάτων.

panelladikes24: Τι αναφέρει το άρθρου 35 του ν. 4115/2013 (ΦΕΚ Α΄ 24/2013) για την Αναγνώριση μαθημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
1. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.
2. Η αναγνώριση των μαθημάτων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους.

Δείτε επίσης: 


Για την Υπουργική Απόφαση «Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων» πατήστε εδώ.

Για την Υπουργική Απόφαση «Αντιστοιχίσεις Τμημάτων Τ.Ε.Ι.» πατήστε εδώ.


42 σχόλια:

  1. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από τμήμα Δασολογίας Ορεστιάδας σε τμήμα Δασολογίας ΑΠΘ
    Επικοινωνία: 6974031680

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιθυμω αμοιβαια μεταγραφη για Λαρισα τμηματος Μηχανολογιας απο Κοζανη και ειμαι στο 3ο ετος τηελφωνο επικοινωνιας(Vodafone) καντε αναπαντητη και παιρνω εγω ¨

      6945469994

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από τμήμα νομικής ΑΠΘ σε τμήμα νομικής ΕΚΠΑ
    Επικοινωνία: r.konstantinou@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επιθυμω αμοιβαια μεταγραφη απο τμημα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗς ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑς ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑς απο το πανεπιστηιμιο αιγαιου μυτιληνης σε ενα απο τα εξης τμηματα... :1) «Ιστορίας και Αρχαιολογίας» του Εθνικού και Κα−
    ποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 2)του Αριστοτελεί−
    ου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 3)«Ιστορίας,
    Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Πα−
    νεπιστημίου Θεσσαλίας 4) «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Παντείου Πα−
    νεπιστημίου ...επικοινωνια τηλ : 6989359769 ....email: roxxie9494@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιθυμω αμοιβαία μετεγγραφή απο το ΤΕΙ Κρήτης τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικα στο ΤΕΙ Πειραιά στην αντίστοιχη σχολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών
    & Επικοινωνιακών Συστημάτων(ΣΑΜΟΣ) στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΚΟΖΑΝΗ). Είμαι 3ο έτος.
    Επικοινωνία: 6984591014 email: t3rrorblade@gmail.com
    Όνομα: Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα) τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Ηρακλείου. Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974972251

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ τμημα ιατρικων εργαστηριων στο αντιστοιχο τμημα του Γ` τριμηνου του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.. ΤΗΛ Επικοινωνιας 6978810569


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιθυμω αμοιβαία μεταγγραφη απο το πανεπιστήμιο Θρακης στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα οικονομικων επιστημων στο Γ' εξάμηνο email:maraki.ts@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγγραφη απο το πανεπιστήμιο Κρήτης (Ηράκλειο) τμημα Επιστήμης Υπολογιστών στο ΑΠΘ τμήμα πληροφορικής για πρωτοετείς φοτητές! email: argyro.11@hotmail.com , τηλ: 6973351602

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγγραφή απο το Α.Π.Θ. Σερρών του τμηματος Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο αντίστοιχο τμήμα Θεσσαλονίκης. Τηλέφωνο επικοινωνίας:6998888829

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιθυμω αμοιβαια μεταγγραφη απο το ΤΕΦΑΑ Τρικαλων στο ΤΕΦΑΑ Αθηνας.. email: vasilisfl21@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιθυμω αμοιβαια μεταγγραφη απο το ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονιας Γρεβενων του τμηματος ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στο αντιστοιχο τμημα του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τηλ 6980 803479

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο το τμημα ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) στο αντιστοιχο της ΑΘΗΝΑΣ
    Επικοινωνια: 6989864306 , vasilhskzns@hotmail.com

    Ευχαριστω , Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο το τμημα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) στο αντιστοιχο του ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στο ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
    Επικοινωνια: 2310546674, 6980123122 Katerinaki.ok@gmail.com
    Ευχαριστώ ,Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο το τμημα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας.στο αντιστοχο του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!! Email: kostasak4713@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το τμήμα βιολογίας Κρήτης (Ηρακλείου) στο τμήμα βιολογίας Αθηνών
    Επικοινωνία: 6981910637

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ&ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ(ΙΣΤΟΡΙΑΣ&ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ)ΣΤΟ ΕΚΠΑ(ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)
    ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ 2ο ΕΤΟΣ(Γ´ ΕΞΑΜΗΝΟ)
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
    ->6988160408

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επιθυμω αμοιβαια μεταγγραφη απο το τμημα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΤΕΙ Καλαματας) στο αντιστοιχο τμημα του ΤΕΙ Αθηνας.
    Επικοινωνια: nina_kouloukakou@hotmail.com ή 6948333309

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επιθυμώ ανταλλαγή από το Ιστορίας Κέρκυρας στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων
    6973179541

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το τμήμα Χημείας Πατρών στο τμήμα Χημείας Αθήνας (ΕΚΠΑ)
    είμαι στο 2ο εξάμηνο όποιος θέλει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 6971759210 (whats up)
    και στο 6947035774 (CU).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το ΤΕΙ Μηχανολογίας Πάτρας στο ΤΕΙ Μηχανολογίας Πειραιά.

    email: copt.fra@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας.
    Επικοινωνία: 6971770549

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά σας! Εϊμαι πρωτοετής φοιτητής Νοσηλευτικής. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ. Οποιος ενδιαφέρεται παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ!
    Επικοινωνία: kkarav@yahoo.gr ή 6972070857

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από Διοίκηση Επιχειρήσεων Κρήτη (Άγιος Νικόλαος) σε αντίστοιχο τμήμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά προτίμιση στη Πάτρα

    Επικοινωνία: angelos_@hotmail.gr ή 6978923600


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. επιθυμώ αμοιβαία μεταγραφή απο το ΤΕΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟ στο αντιστοιχο τμήμα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

    Επικοινωνία: maria.paliou97@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εϊμαι πρωτοετής φοιτητής στη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σπάρτη) και επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή στη ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ (Αθηνών).

    Επικοινωνία: kkarav@yahoo.gr ή 6972070857

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο νομικη κομοτηνης στη νομικη αθηνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από Διοίκηση Επιχειρήσεων Μεσσολογγιου σε Διοίκηση Επιχειρήσεων Πατρας
    Επικοινωνία: 6980183816

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από Διοίκηση Επιχειρήσεων Μεσολογγίου σε Διοίκηση Επιχειρήσεων Αθήνας ή Πειραιά.
    Επικοινωνία:6988716208.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο ηλεκτρολογους μηχανικους πατρας στην αθηνα...ετος εισαγωγης 2015..προσφερεται και οικονομικη ενισχυση αν ειναι αναγαια..
    επικοινωνια 6976868345

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο ηλεκτρολογους μηχανικους πατρας στην αθηνα...ετος εισαγωγης 2015..προσφερεται και οικονομικη ενισχυση αν ειναι αναγαια..
    επικοινωνια 6976868345

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ. Ζητω αμοιβαία μετεγγραφη απο τμημα νοσηλευτικης ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ στο αντιστοιχο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
    επικοινωνια:x.magiafi@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικής στο ΤΕΙ Πειραιά τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής
    Επικοινωνία: kouki.sophia@gmail.com ή 6986503317

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το ΧΗΜΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ στο ΧΗΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
    επικοινωνία: anastasiapiloudi@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑ ΑΘΗΝΑ

    Επικοινωνία: 6973910533 ή μήνυμα στο Facebook μου( Ελένη Ταλάντη ) ή elen12331@hotmail.com
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή