Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πίνακες Εισαγομένων (Πλοιάρχων & Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για την κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 - Δείτε όλα τα ονόματα των επιλαχόντων

Σχετική εικόναΑπό το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι την 11 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι πίνακες εισαγομένων (Πλοιάρχων και Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) προς κάλυψη κενών θέσεων έτους 2019-2020, όπως προβλέπεται από το κεφάλαιο ΙΑ΄ παρ. 4 της σχετικής προκήρυξης.

Σχετικά αρχεία: 




Δείτε επίσης:







Δείτε εδώ όλα τα νέα για την εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ.



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


62 σχόλια:

  1. Θα παρουνε συμπληρωματικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, ο γιος μου είναι απο Γενικό Λύκειο με 21120. Πόσους πρέπει να πάρουν ακόμα για να εισαχθεί, υπάρχουν ελπίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρωματικους θ παρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως πάρουν. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει αυτή η ψηφοθηρική τακτική να σταματήσει και να ισχύει ότι γίνεται και στις άλλες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν υπάρχουν συμπληρωματικοί.

      Διαγραφή
  4. Καλημερα...απο γενικο λυκειο με 20900 και 18 εκθεση εχω πιθανοτητες για μηχανικος απο συμπληρωματικους (αμα παρουν)?...γτ τ τελευταια 3 χρονια παιρνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γνωρίζει κανείς εάν θα πάρουν συμπληρωματικους?(Ας απάντησή υπεύθυνα κάποιος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τ τελευταια χρονια παιρνουν οποτε κ φετος λογικα θ παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταλαβαίνω την αγωνία σας καθώς περιμένετε να δείτε τι θα γίνει και φέτος με τους συμπληρωματικούς.
    Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει κάτι για να σας πληροφορήσει υπεύθυνα αν θα πάρουν και πόσους θα πάρουν.
    Πάντως για να έχετε κάποια εικόνα, σας ενημερώνω πως το 2018 η προκήρυξη για τους συμπληρωματικούς δημοσιεύθηκε την 16η Νοεμβρίου και τα ονόματα των εισαχθέντων δημοσιεύθηκαν την 19η Νοεμβρίου. Για το 2017 αντίστοιχα η προκήρυξη δημοσιεύθηκε την 26η Οκτωβρίου και οι εισαχθέντες ανακοινώθηκαν την 30η Οκτωβρίου.
    Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει και φέτος το σύστημα των συμπληρωματικών, τότε θα πρέπει να περιμένετε να δημοσιευθεί η προκήρυξη σε κάποια ημερομηνία ανάλογη με τις παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τους συμπληρωματικους απο τους επιλαχοντες δν τς παιρνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους παίρνουν από τους πίνακες των υποψηφίων της Β'κατηγορίας που δεν εισήχθησαν. Από τους ίδιους πίνακες πήραν και τους επιλαχόντες στις 11 Οκτωβρίου.

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστουμε κ.Γιωργο και σας παρακαλουμε να μας ενημερωνεται για τοτι γνωριζεται για τουσ συμπληρωματικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ.Γιωργο μπορειτε ν κανετε καποια προβλεψη σχετικα μ ποσους συμπληρωματικους πιστευετε ν παρουν φετος? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λογικα θ παρουν αφου καθε χρονο παιρνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω ειμαι 5 σειρα επιλαχοντον απο γενικη σειρα μηχανηκον απο γελ εχω ελπιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει περίπτωση να πάρουν και φέτος συμπληρωματικούς όπως έγινε τα τελευταία χρόνια. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
    Όμως θα έχετε καταλάβει πως αν αυτό συμβεί, θα είναι και η τελευταία φορά που θα ισχύσει αφού οι συμπληρωματικοί επιλέγονται από την Β' κατηγορία και από του χρόνου δεν θα υπάρχει Β' κατηγορία, καθώς όλοι οι υποψήφιοι θα περνούν μέσω πανελληνίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ.Γιωργο τους συμπληρωματικους τους παιρνουν αμα φυγουν ατομα ή απλα τς παιρνουν εξτρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους παίρνουν επιπλέον με νέα προκήρυξη από τους μη εισαχθέντες της Β' κατηγορίας.

      Διαγραφή
  15. Για να ενημερωθείτε σας αναφέρω τον αριθμό των συμπληρωματικών που εισήχθησαν τα δύο τελευταία χρόνια.
    Το 2017 πήραν 205 συμπληρωματικούς. Πλοίαρχοι 117 και Μηχανικοί 88.
    Το 2018 πήραν 83 συμπληρωματικούς. Πλοίαρχοι 45 και Μηχανικοί 38.
    Για φέτος θα δούμε τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βυθηστηκε εμπορικο πλοιο 5 νεκροι κριμα ανοικτα της ιαπονιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ.Γιωργο γνωρίζουμε ποτέ θα πάρει τους συμπληρωματικός,και εα Ν είναι σίγουρο ότι θα τους πάρει,ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είμαι σαφής σε ότι λέω. Έχω πει επανειλημμένα πως δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρουν και φέτος συμπληρωματικούς.

      Διαγραφή
  18. Πόσες μέρες έχουμε για την εγγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. K Γιωργο ακομα κ αν δν παρουν συμπληρωματικους δν οφειλουν ν μας ενημερωσουν οτι δν θ παρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι σίγουρο ότι του χρόνου δεν θα υπάρχει η δεύτερη κατηγορία;Δεν θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη υπουργική απόφαση;το αναφέρω γιατί κάποια παιδιά ετοιμάζονται να μπαρκάρουν για να συγκεντρώσουν μόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι σίγουρο. Κανονικά ο νόμος έπρεπε να ισχύσει από το 2018, αλλά δόθηκε παράταση και για το 2019 που ήταν και η τελευταία χρονιά.
      Επομένως δεν χρειάζεται να δημοσιευθεί κάποιος καινούριος νόμος.
      Από το 2020 όλοι με πανελλαδικές.

      Διαγραφή
    2. Καπετάνιος γίνεσαι μέσα στο πλοίο, λες και αν περάσει κάποιος από τις πανελλαδικές θα είναι καλύτερος, αυτοί που έχουνε μπαρκάρει για να μαζέψουν μόρια έχουν αποδείξει ότι μπορούν, γιατί θέλουν να είναι ναυτικοί.

      Διαγραφή
    3. Για στάσου φίλε μου. Τι θέλεις να πεις; Ότι όσοι πηγαίνουν στα καράβια για να μαζέψουν μόρια είναι γεννημένοι ναυτικοί ενώ όσοι στρώνονται στο διάβασμα δίνοντας εξετάσεις είναι άχρηστοι;
      Τότε να καταργήσουμε τις ΑΕΝ και να παίρνουμε ψαράδες που ξέρουν από θάλασσα και να τους βάζουμε στα πλοία για καπετάνιους.
      Εγώ νομίζω πως είναι οι υψηλές αποδοχές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι η αγάπη προς την θάλασσα. Και αν ρωτήσεις ναυτικούς που έχουν γεράσει στη θάλασσα θα σου πουν πως αν δεν ήταν η ανάγκη θα τα είχαν παρατήσει.
      Αν υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν τη θάλασσα και το έχουν βάλει σκοπό να γίνουν καπετάνιοι, κανείς δεν τους εμποδίζει να διαβάσουν και να τα καταφέρουν.

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι μάγκες αλλά τα μαθήματα στις ΑΕΝ είναι δύσκολα, πέρασα φέτος ΑΕΝ Μηχανικών και όσα παιδιά έχουν μπει με ναυτική υπηρεσία δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα, και λυπάμαι καπετάνιος γίνεσαι στο καράβι αλλά αν δεν περάσεις 12 από 19 μαθήματα δεν πας καράβι και δεν είναι όπως οι άλλες σχολές που πας οπότε γουστάρεις οπότε το πιο πιθανό είναι να τελειώσει την σχολή ένας που μπήκε από πανελλαδικεπ

      Διαγραφή
  21. Κ. Γιώργο κι εγώ έμαθα ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα καταργηθεί η δεύτερη κατηγορία.Έχουμε κάτι νεότερο από τη νέα ηγεσία στο Υπουργείο για την κατάργησή της ή την αλλαγή στο ποσοστό εισαγωγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω από που μαθαίνετε αυτά που γράφετε. Εγώ ξέρω ότι ένας νόμος για να αλλάξει, θα πρέπει να ψηφισθεί νέος νόμος.
      Η υποπερίπτωση 3.4 της περίπτωσης 3 του άρθρου 2 της με αριθμ. 2231.2-6/41052/1.6.2018 (ΦΕΚ Β΄ 2047/2018) ΚΥΑ αναφέρει τα εξής:
      "3.4 Από το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 η εισαγωγή στις ΑΕΝ θα πραγματοποιείται μόνο μέσω του συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων. Εκ των εισαγομένων δε ποσοστό 15% θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα και TEE Ναυτικού και Ναυτ/κού Τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού".
      Επομένως εάν κάποιος σας πει ότι θα ισχύσει το απολυτήριο και του χρόνου, καλά θα κάνετε να τον ρωτήσετε σε ποιόν συγκεκριμένο νόμο στηρίζεται και λέει κάτι τέτοιο. Διότι από προφορικές πληροφορίες που προέρχονται από "έγκυρες πηγές" έχουμε χορτάσει.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει περίπτωση να μπαίνουν με πανελλαδικές εξετάσεις από όλα τα πεδία ή μόνο από το δεύτερο και τέταρτο όπως ισχύει τώρα;

      Διαγραφή
    3. Το πεδίο από το οποίο προέρχεται ένας μαθητής θα πρέπει να είναι σχετικό με το αντικείμενο των σπουδών των ΑΕΝ που το περιεχόμενό τους είναι θετικής κατευθύνσεως. Το βλέπω δύσκολο να αλλάξει αυτό που ισχύει, αλλά αυτό θα το αποφασίσει το Υπουργείο. Ας ελπίσουμε να το κάνει έγκαιρα.

      Διαγραφή
  22. Αν δεν παρουν συμπληρωματικους δν θ πρεπει ν ενημερωσουν οτι δεν θ παρουν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κανόνας δεν είναι να παίρνουν κάθε χρόνο συμπληρωματικούς. Αυτό έγινε τα δύο τελευταία χρόνια στα οποία δημοσιεύθηκαν οι σχετικές ανακοινώσεις και προκηρύξεις.
      Επομένως ανακοίνωση θα δημοσιευθεί μόνο αν πρόκειται να πάρουν συμπληρωματικούς.

      Διαγραφή
  23. Αρα 50-50 ειναι ν παρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέπτεσαι. Ο νόμος λέει πως δεν θα ξαναπάρουν με απολυτήριο και εσύ λες πως είναι 50-50. Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
  24. Κ Γιωργο μ 6500 μορια αν καποιος κανει 10% μπορει ν μπει στην αεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς για την επόμενη χρονιά. Είναι νωρίς για να ξέρουμε τι θα ισχύσει του χρόνου.

      Διαγραφή
  25. Φετος ποσοι εισαχθεντες κ μ τι βαθμο εισηχθησαν με τ 10%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μακαρι ν παρουν κ φετος συμπληρωματικους τελευταια χρονια ειναι��...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κ Γιωργο εσεις π γνωριζετε γτ ακουω ολο μλκιες εδω θ παρουνε φετος συμπληρωματικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε παιδιά θέλετε να γίνεται καπετανέοι και δεν μπορείτε να ψάξετε μια απλή πληροφορία ή έστω να δείτε τα προηγούμενα 40 σχόλια για να πάρετε απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ελεος πια σταματηστε ν πριζετε τον ανθρωπο ειπε αμα βγει προκυρηξη για συμπληρωματικους τοτε θα παρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. K.Γιωργο οι πιθανες ημερομηνιες για ν παρουν συμληρωματικους ειναι 20 οκτωβρη κ 20 νοεμβρη? Οπως περσυ?(αν παρουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω εφόσον υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά που κατά το ήμισυ τελειώνουν τις ΑΕΝ ,τι τους κοστίζει να πάρουν κι άλλους συμπληρωματικούς.Έχουμε βαρεθεί να ακούμε περιπτώσεις που γράφονται απλά για να πάρουν αναβολή στο στρατό κλπ.κλπ κι έπειτα μένουν απέξω όσοι θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.Έχω άδικο κ. Γιώργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν νομίζω ότι τους συμπληρωματικούς τους παίρνουν για να συμπληρωθούν τα κενά που προκύπτουν από τους σπουδαστές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
    Αν ήθελαν να καλύψουν αυτά τα κενά, μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των εισακτέων από την αρχική προκήρυξη ώστε να μην υπάρχει στη συνέχεια ανάγκη να πάρουν συμπληρωματικούς.
    Όσο γι αυτούς που λες ότι μένουν απέξω, πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να είχαν δώσει εξετάσεις, παρά να περιμένουν να εισαχθούν με τους συμπληρωματικούς που δεν είναι βέβαιο ότι θα τους πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν πρόκειται για παιδιά που έχουν ήδη σπουδάσει και έχοντας πτυχίο και κάνοντας παράλληλα μπάρκο ζητούν συνειδητά μια θέση στις ΑΕΝ ,στις οποίες αν μπουν είναι σίγουρο ότι θα μείνουν;Τι γινεται με αυτούς κ. Γιώργο; Και δεν πρόκειται για λιγες περιπτώσεις

      Διαγραφή
    2. Προφανώς θα έχεις υπόψη σου κάποια τέτοια περίπτωση. Όμως από που προκύπτει ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις εκείνων που σπουδάζουν κάτι και ύστερα το εγκαταλείπουν για να πάνε στις ΑΕΝ.
      Όταν κάποιος εγκαταλείπει αυτό που σπούδασε, ποιος τον εμποδίζει να εγκαταλείψει αργότερα και την ΑΕΝ εάν έχει εισαχθεί.
      Όμως κάποιος που έχει σπουδάσει και έχει πάρει πτυχίο, έχει συνηθίσει το διάβασμα και του είναι ευκολότερο να δώσει πανελλήνιες (με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας), παρά να ταλαιπωρηθεί κάνοντας μπάρκο με αμφίβολα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  33. Για να παρουν Επιλαχοντες πρεπει να αποχορισουν παιδια για να ξερουμε δηλαδη Γραφτικαν Και δεν πανε στα μαθηματα εχουν που αρχισαν 10ημερες Αν σε αυτες της 10ημερες εχετε κανεναν φιλο που τα παρατησε θα φγουν συντομα επιλαχοντες Αν οχι ξανα μια προσπαθηα του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πω ότι μερικές φορές θεωρώ από μέρους μου ξεπεσμό και κατάντια όταν αναγκάζομαι να απαντώ η να διορθώνω τα σχόλια ορισμένων των οποίων η στενοκεφαλιά και η ανοησία δεν έχουν όρια.
    Όμως το κάνω επειδή μπορεί να παρασυρθούν όσοι διαβάζουν αυτού του είδους τα σχόλια.
    Επανέρχομαι λοιπόν για τελευταία φορά για να διορθώσω τα σχόλια κάποιων ανόητων που θέλουν να κάνουν τους νομοθέτες.
    Άλλους επιλαχόντες δεν πρόκειται να πάρουν ο κόσμος να χαλάσει, διότι η ίδια η προκήρυξη (που πολλοί από εσάς δεν έχουν διαβάσει), το απαγορεύει. Μη ξανακάνετε λοιπόν κουβέντα για επιλαχόντες και δημιουργείτε σύγχυση στους υπόλοιπους.
    Σε ότι αφορά τους συμπληρωματικούς. Ποιος είπε ότι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν συμπληρωματικούς; Μπορεί η προκήρυξη να τους δίνει τη δυνητική ευχέρεια να το κάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και υποχρεωμένοι.
    Αυτό συνέβη τα δύο τελευταία χρόνια (για ψηφοθηρικούς λόγους) και τώρα ορισμένοι από εσάς πιστεύετε πως θα πρέπει να συνεχισθεί αυτή η μεθοδολογία που προσωπικά την θεωρώ όχι μόνο λανθασμένη αλλά και άδικη έναντι εκείνων που έδωσαν πανελλήνιες.
    Γιατί θα πρέπει οι συμπληρωματικοί να προέρχονται μόνο από τη Β' κατηγορία και με αυτόν τον τρόπο να αλλοιώνεται η ποσοστιαία αναλογία μεταξύ των δύο κατηγοριών;
    Έχω πει πως δεν ξέρω αν πάρουν φέτος επιλαχόντες. Αυτό θα το αποφασίσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου και γι αυτό πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. παρακαλω γνωριζει καποιος να μου απαντηση γιατι ενω εχει καποιοςαπολυτηριο γενικου και ξαναπηγαινει ειδικοτητα πλοιαρχων για 2 χρονια δεν μετραει αυτο το πτυχιο του επαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πτυχίο του μετράει αλλά στις ΑΕΝ ζητούν απολυτήριο. Και το απολυτήριο είναι από ΓΕΛ διότι μια φορά παίρνει κάποιος απολυτήριο.

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστω για τον κοπο σου να απαντησεις. το καταλαβαινω κι εγω αυτο αλλα μηπως ξερεις που αλλου μπορει να χρησιμοποιηθει αυτο ως πτυχιο και αν μη τι αλλο δεν ειναι παραλογο να μην το λαμβανουν υποψιν οι αεν

      Διαγραφή
    3. Μαρία μπορείς να ρωτήσεις στο λύκειο που πήρες το πτυχίο σου. Αυτοί θα ξέρουν να σου πουν.

      Διαγραφή
    4. δυο χρονια αδικα χαμενα ειναι αργα για ερωτησεις σε αυτους εξαλλου μεχρι τελευταια στιγμη δεν ξεραν αν μπορουν να δωσουν με το βαθμο δηλαδη εννοω με τη δευτερη κατηγορια...το θεμα ειναι τωρα τι το κανουμε αυτο το πτυχιο...λεω να κινηθω νομικα γιατι ειναι κριμα δε μπορει και καποιο αλλοι θα επαθαν το ιδιο με εμας.αν ειναι δυνατον μαθητης που εκανε 2 χρονια μαθηματα ναυτικο δικαιο ναυτικες μηχανες ναυσιπλοια κτλ να εκτοπιζεται απο τις αεν

      Διαγραφή
  36. Κ. Γιώργο δλδ τρ ούτε συμπληρωματικους θ πάρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κ.Γιωργο ο γιος μου είναι πρωτοετής στη μηχανικών Μακεδονίας ήταν η 2 επιλογή. Ενώ ζητήσαμε μετεγγραφή στον Ασπρόπυργο τώρα θέλει να μείνει. Έμαθε ότι η κατάσταση στον Ασπρόπυργο δεν είναι καλή Και ότι καθηγητές δημιουργούν θέματα με τα μαθήματα. Μπορείτε να μας πείτε ποιες σχολές είναι καλύτερες για τους μηχανικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γιος σας ετοιμάζεται να γίνει ναυτικός, γιατί δεν ρωτάει ο ίδιος;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω με ποια κριτήρια ο καθένας μπορεί να θεωρήσει μια ΑΕΝ ως καλή. Για μένα όλες οι σχολές είναι εξ ίσου καλές.
      Όταν θα βγουν οι μεταγραφές και έχει εγκριθεί η μεταγραφή του γιου σας για τον Ασπρόπυργο, αν δεν θέλει να πάει, μπορεί να παραμείνει στη Μακεδονία εφόσον λέτε ότι θέλει να μείνει εκεί.

      Διαγραφή