Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 - Ποιοι θα είναι τελικά οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ - Από την επόμενη χρονιά η εφαρμογή της απόφασης με τις αλλαγές

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 - Ποιοι θα είναι τελικά οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ - ΑλλαγέςΔείτε την ανάρτηση του panelladikes24 στις 5/4/2018 σχετικά με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018 μετά τη νέα απόφαση του υπουργείου Παιδείας που τροποποιεί την προ μηνός απόφαση με τις αλλαγές στους συντελεστές βαρύτητας για τις κοινές σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Επιπλέον, παρακάτω σας παραθέτουμε και το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας.

Με την ΚΥΑ Φ.151/43612/Α5 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (ΦΕΚ 983/Β΄/20-03-2018) που αφορά την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις στρατιωτικές σχολές κ.λπ., ορίστηκαν διαφορετικά οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για τις σχολές που ανήκουν σε κοινή ομάδα (σχολές δηλ. στις οποίες έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ από όλους τους τομείς) από συντελεστές που ισχύουν για τις σχολές που έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του κάθε τομέα χωριστά.

Αυτό είναι αναγκαίο να γίνει, εξ αιτίας του γεγονότος ότι στην κοινή ομάδα σχολών όλοι οι απόφοιτοι διεκδικούν από κοινού τα ίδια τμήματα. Έτσι, οι συντελεστές βαρύτητας των 2 κοινών μαθημάτων θα έχουν αυξημένη βαρύτητα σε σχέση με τα 2 μαθήματα ειδικότητας που είναι διαφορετικά για κάθε τομέα.

Συγκεκριμένα,

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
- οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 1,5 και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 3,5.

Β. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΛ
- οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα είναι: για τα Μαθηματικά και την Ελληνική Γλώσσα συντελεστής 3,5 και για τα δύο μαθήματα ειδικότητας συντελεστής 1,5.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αντιλαμβανόμενο ότι η αλλαγή αυτή των συντελεστών μαθημάτων της κοινής ομάδας σχολών, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δημιουργεί προβλήματα στην προετοιμασία των μαθητών-τριών, ανακοινώνει ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά 2018-2019. Για το λόγο αυτό θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες σχετική τροποποίηση της ΚΥΑ.

Δείτε σύνδεσμο που ακολουθεί την ανάρτηση του panelladikes24 για τις παραπάνω αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί αλλά πλέον δε θα ισχύσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2018.


Δείτε επίσης:





Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


1 σχόλιο:

  1. Αλλαγές στην απόφαση για την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑΛ σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

    https://panelladikes24.blogspot.gr/2018/05/blog-post_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή