Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αναγνωστοπούλου για Μετεγγραφές Φοιτητών: Θα ικανοποιηθούν πολλές ενστάσεις - 1600 αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή

Η κ. Αναγνωστοπούλου σε ομιλία στη Βουλή, είπε ότι τα αποτελέσματα των Μετεγγραφών Φοιτητών 2016 ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, μόλις μία εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους. Επίσης, τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Σημαντικά σημεία της δήλωσης

- Θα γίνουν προσπάθειες ώστε μέσα από τη διαδικασία των ενστάσεων (λήγει σήμερα η προθεσμία) να ικανοποιηθούν όσοι περισσότεροι φοιτητές πληρούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

- Έχουν γίνει περίπου 1600 αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφή.

- Γίνονται ενέργειες να διευρυνθούν τα όρια στους μετεγγραφέντες φοιτητές σε κάθε τμήμα από τη δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ.

- Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τις 2700 υποτροφίες κοινωνικού χαρακτήρα από το ΙΚΥ που έχουν εξαγγελθεί (ψηφίστηκε και τροπολογία από τη Βουλή) για τη στήριξη φοιτητών που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 



Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου