Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 - Εξεταστέα ύλη για τους απόφοιτους ΓΕΛ με το καταργούμενο σύστημα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 - Εξεταστέα ύλη για τους απόφοιτους με το καταργούμενο σύστημα
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2139/2015 η Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. 151387/Δ2/2015 ''Καθορισμός εξεταστέας ύλης των μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν το 2016 με το καταργούμενο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους Ημερήσιου Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2014-2015 και προηγούμενων ετών''.

Σημειώνεται ότι αυτή τη χρονική στιγμή, οι απόφοιτοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 μόνο με το καταργούμενο σύστημα καθώς δεν έχει ψηφιστεί η ρύθμιση που τους επιτρέπει να επιλέξουν μεταξύ των δύο συστημάτων (παλιό ή νέο). Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αλλά μετά την ολοκλήρωσή της δεν προωθήθηκε στη Βουλή προς ψήφιση. Τέλος, υπάρχει διάθεση από το ΥΠΠΕΘ να ψηφιστεί άμεσα το πολυνομοσχέδιο μετά από δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί Τι επιλογές έχουν οι απόφοιτοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016.

panelladikes24


Για την μερική ή ολική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο του panelladikes24.


10 σχόλια:

  1. Είναι υποχρεωτικό δηλαδή οι απόφοιτοι να δώσουν με το παλιο;;; ας μας ενημερώσει καποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι μπορούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2016 μόνο με το καταργούμενο σύστημα. Ελπίζουμε σύντομα να ψηφιστεί η ρύθμιση για να μπορούν οι απόφοιτοι να επιλέξουν μεταξύ των δύο συστημάτων.

      Διαγραφή
  2. Εγώ έμαθα ότι θα υπάρχει η επιλογή του συστήματος τουλάχιστον για φέτος.
    Ελπίζω να διευκρινηστει σύντομα γιατί ο καθένας λέει κάτι διαφορετικό και έχει ήδη μπει Οκτώβρης μήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια εγω που ειμαι απο επαλ α τι γίνεται;; Πηγα στην δευτεροβάθμια και μου είπανε οτι μπορω να δώσω με τα 4 μαθηματα...γενικου λυκειου...αλλαξε τίποτα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υλη στους αποφοιτους παραμενει ως εχει η αλλαζει συμφωνα με το καινουργιο συστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο να είναι ήδη Οκτώβρης και να υπάρχει αυτό το μπάχαλο με τις Πανελλαδικές. Πέραν του γεγονότος ότι οι απόφοιτοι δεν ξέρουν ουσιαστικά με ποιο σύστημα θα εξετασθούν, δεν έχει καθορισθεί και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τα φετινά παιδιά της Γ' Λυκείου που θα δώσουν εξετάσεις, όπως για παράδειγμα αν θα εξετασθούν πρώτα για απολυτήριο και ύστερα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια ή θα γίνει παράλληλα και επίσης αν θα προσμετράται με κάποιον τρόπο ο προφορικός τους βαθμός. Επιπλέον σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με το νόμο 4310/2014 αναφέρεται πως οι απόφοιτοι θα εξετασθούν φέτος (2016) κατ'εξαίρεση με το παλιό σύστημα, όμως μην ξεχνάμε πως το καινούριο σύστημα του εν λόγω νόμου δεν υπάρχει πια καθώς έχει αντικατασταθεί και επίσης βάσει του νόμου αυτού δεν διασαφηνίζεται τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή τα επόμενα χρόνια οι απόφοιτοι δεν θα μπορούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι;; Πολύ σημαντικά ζητήματα που πρέπει ΑΜΕΣΑ να ξεκαθαρίσουν, έστω με κάποια εγκύκλιο (κάπου διάβασα πως θα γίνει έως τέλος Οκτώβρη-το εύχομαι, κάλλιο αργά παρά ποτέ). Να πω βέβαια και ένα ευχαριστώ στο panelladikes24 για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του. Ας ελπίσουμε οι ιθύνοντες του Υπουργείου να κάνουν κάτι το συντομότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουμε ηδη Οκτωβρη και δεν γνωριζουμε σιγουρα με ποιο συστημα θα εξεταστουμε. Υπηρξα ατυχη στις φετινες παννελαδικες, καθως εχασα την Ιατρικη λογω των Μαθηματικων. Αποφασισα να μην παρακολουθησω τα μαθηματα της σχολης στην οποια μπηκα σκεπτομενη πως θα ξαναπροσπαθησω και εχοντας υποψη μου βεβαια, απο σχετικα δημοσιευματα, πως θα εχω το δικαιωμα επιλογης του νεου συστηματος που θα μου επιτρεψει να μην εξεταστω στα Μαθηματικα! Ειναι το λιγοτερο απαραδεκτο να μην εχει οριστικοποιηθει το ζητημα, καθως υπαρχουν ατομα που εχασαν εργαστηρια της σχολης τους και αρα εχασαν το εξαμηνο, με την ιδεα πως θα ξαναδωσουν. Ειναι τοσο δυσκολο, αραγε, σε αυτη τη χωρα το κρατος να λειτουργησει σωστα και εντος των χρονικων πλαισιων που θα εξυπηρετησουν τους πολιτες; Η ψηφιση του πολυνομοσχεδιου θα επρεπε να ειχε ολοκληρωθει τουλαχιστον απο το καλοκαιρι. Τουλαχιστον, υπαρχει καποιος που να γνωριζει ποτε αναμενεται να ψηφιστει το σχεδιο νομου και αν υπαρχει η πιθανοτητα (ελπιζω πως οχι) να ερθουν ετσι τα πραγματα ωστε να αναγκαστουμε να εξεταστουμε με το παλιο συστημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ξέρει κανείς τι γίνεται με τους απόφοιτους Επαλ Α' ομάδας??!!?!?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση στη Βουλή για τη συμμετοχή αποφοίτων Λυκείου παλαιότερων ετών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

    http://panelladikes24.blogspot.gr/2015/10/2016_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή