Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τι πρέπει να κάνουν οι πρωτοετείς φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή;

Προς το παρόν τίποτα - Δείτε εδώ τις Βάσεις 2014

Οι διαδικασίες για τις μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνουν σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 4264/2014 (ΦΕΚ Α΄ 118/2014) και το άρθρο 47 του ν. 4274/2014 (ΦΕΚ Α΄ 147/2014) και θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και θα αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, ο υπουργός κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε ένα κενό του νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών καθώς δεν προβλέπει τον τόπο μετεγγραφής όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. Ο τόπος θα καθοριστεί με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί.

Δείτε εδώ την απάντηση που δίνει το υπουργείο Παιδείας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τους δικαιούχους των ελεύθερων μετεγγραφών καθώς και τους φοιτητές που μπορούν να κάνουν αίτηση βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Δείτε επίσης:

- Αντιστοιχίες τμημάτων όπως ίσχυαν στις τελευταίες μετεγγραφές φοιτητών (ΠΡΟΣΟΧΗ - Όλα τα τμήματα δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα)
1) ΦΕΚ 2910/τεύχος Β΄/2013 Αντιστοιχίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων
2) ΦΕΚ 2875/τεύχος Β΄/2013 Αντιστοιχίσεις Τμημάτων ΤΕΙ

Ο Γ. Γ. του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών - Δείτε όσα είπε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν




6 σχόλια:

  1. Σε ότι αφορά τους πρωτοετείς φοιτητές, το τοπίο των μετεγγραφών θα ξεκαθαρίσει πριν την έναρξη των εγγραφών; Υπάρχει κάποια ένδειξη στο θέμα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο? Και αν ναι μέχρι πόσο είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι πρέπει να κανει καποιος που δικαιουται μεταγραφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θεμα των μεταγραφων ποτε θα λυθει; υπαρχουν παιδια που δεν ξερουν αν πρεπει να νοικιασουν σπιτι στη πολη που περασαν ή στη πολη της μεταγραφης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω αν μπορει καποιος που εδωσε περυσι πανελληνιες και περασε με 10% σ αλλη σχολη και που εχει οικονομικα και κοινωνικα κριτηρια (αδελφο ενεργο φοιτητη σ αλλη πολη) , θα ισχυει η μεταγραφη γι αυτον??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτέ στο πουτσο θα βγει αποφαση να ξέρουμε να νοικιάσουμε σπίτι ή οχιιιι;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή