Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θα μπορούν οι απόφοιτοι του τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα ΕΠΑΛ να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2015;

Μετά τις αλλαγές που υπήρξαν την προηγούμενη χρονιά στα ΕΠΑΛ, δεν υπήρξε στο πρόγραμμα η Β΄ τάξη του τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ως εκ τούτου δε θα υπάρχει στο τρέχον σχολικό έτος η Γ΄ τάξη του συγκεκριμένου τομέα με τρεις ειδικότητες. Συνεπώς δε θα υπάρχει μαθητικό δυναμικό για να συμμετέχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015

Τι θα γίνει όμως για τους απόφοιτους του συγκεκριμένου τομέα;

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις συμμετέχουν πολλοί απόφοιτοι, όχι μόνο της προηγούμενης χρονιάς, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Έτσι λοιπόν του χρόνου τι δυνατότητες θα υπάρχουν γι΄ αυτούς τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να σπουδάσουν ειδικότητες της Υγείας;

Σίγουρα όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 θα μπορούν να συμμετέχουν στην διεκδίκηση μιας θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία του 10% χωρίς νέα εξέταση. Κάτι άλλο προς το παρόν δεν υπάρχει στον ορίζονται και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να κοιτάξει το θέμα και να δώσει μια λύση σε ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν και να έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλους συνανθρώπους τους.

Το panelladikes24 αναδεικνύει αυτό το σοβαρό θέμα προτείνοντας να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος και τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ να υπάρχει μέριμνα και για τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας έστω και αν η συμμετοχή θα είναι μικρή.

ΥΓ. 1 - Η συμμετοχή δε θα είναι τελικά μικρή καθώς ο συγκεκριμένος τομέας ήταν ο πολυπληθέστερος των ΕΠΑΛ.

ΥΓ. 2 - Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πιέσουν και αυτοί το υπουργείο Παιδείας (ακόμα και την ίδια την ηγεσία), να απευθυνθούν σε βουλευτές για να αναδείξουν το θέμα στη Βουλή και να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες προς την ενημέρωση και άλλων φορέων.

ΥΓ. 3 - Το δικαίωμα να σπουδάσει κάποιος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δε μπορεί να χάνεται για τους απόφοιτους του συγκεκριμένου τομέα επειδή άλλαξε ο νόμος και καταργεί κάποιες ειδικότητες. Ο κάθε μαθητής που είχε κάνει μια επιλογή στο παρελθόν με συγκεκριμένα κριτήρια (επιλογή για σπουδές στα ΕΠΑΛ, ισότιμο απολυτήριο και επιπλέον πτυχίο, εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικούς όρους) δεν μπορεί να αφήνεται μετέωρος και να ακυρώνονται τα σχέδια του με μια απρόσμενη και ξαφνική απόφαση του υπουργείου .

Το panelladikes24 θα επιτρέπει στο τέλος της ανάρτησης να αφήνονται ελεύθερα σχόλια για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους όσοι ενδιαφέρονται και να συντονίζουν τις ενέργειές τους.

3 σχόλια:

  1. ευχαριστουμε για τη συμπαρασταση σας ειμαι και εγω μια υποψηφια που για λιγο εμεινα εκτος.θελω να ξαναπροσπαθησω για να επιτυχω τους στοχους που εβαλα οταν πηγα στον τομεα υγειας.εδω και μια βδομαδα τηλεφωνω στο υπουργειο και στη δευτεροβαθμια και μου λενε οτι θα ξερουν το νοεμβρη.μας κοροιδευουν;προσωπικα εγω θα παω στο υπουργειο να υποβαλω αιτημα.πρεπει οσοι ενδιαφερομαστε να πιεσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κατάφορη αδικία αυτό που συνέβη σε μας που τελειώσαμε φέτος τον τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ. Έθεσαν αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα, το περσινό καλοκαίρι, τους αξιολογότατους καθηγητές μας και έκλεισαν τον τομέα μας, τον πολυπληθέστερο στα ΕΠΑΛ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσοιν φέτος Πανελλαδικές, στο συγκεκριμένο τομέα πάρα πολλοί υποψήφιοι, και παρελθόντων ετών. Έτσι οι βασεις ανέβηκαν υπερβολικά και δεν εισαχθήκαμε στα ΤΕΙ, αν και γράψαμε πολύ καλά. Ζητούμε, το δικαίωμα που έχουν όλοι, να έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ξαναδώσουμε Πανελλαδικές του χρόνοι, το 2015! Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστουμε για την συμπαρασταση. Ειμαι και εγω απο αυτους που εμειναν απ εξω απο τα Τει παρολο που διαβαζα τοσο πολυ. Θα θελαμε μια δευτερη ευκαιρια! Ειναι δικαιωμα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή