Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που περιλαμβάνει τροπολογία για επιτυχόντες πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις και αθλητές

Δείτε εδώ το ψηφισθέν νομοσχέδιο.

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων - Άδεια παράστασης όπου στο άρθρο 11 ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Παιδείας. 

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία πασχόντων από σοβαρές παθήσεις:

Στο τέλος της παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθενται εδάφια ως εξής: 
«Κατ’ εξαίρεση, οι ανήκοντες στην παρούσα κατηγορία επιτυχόντες δύνανται να µεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε µη αντίστοιχο Τµήµα ή Σχολή Πανεπιστηµίου ή Τ.Ε.Ι., ανεξαρτήτως εάν πέτυχαν σε Πανεπιστήµιο ή Τ.Ε.Ι.. Για τη µεταφορά της θέσης κατατίθεται αίτηση του υποψηφίου στο Τµήµα ή τη Σχολή υποδοχής, συνοδευόµενη µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αιτιολογούν τους λόγους της µεταφοράς. Η µεταφορά πραγµατοποιείται µε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τµήµατος ή Σχολής υποδοχής, κατόπιν αξιολόγησης των ειδικών προσόντων του επιτυχόντος. Για τη µεταφορά της θέσης δεν ισχύει ο ποσοτικός περιορισµός του 5% και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Τµήµα ή τη Σχολή ως υπεράριθµοι.»

Επίσης για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίζονται τα εξής: 

Στο τέλος της παρ. 12α του άρθρου 18 του ν. 3708/2008 (Α΄ 210), όπως αυτή αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 45 παρ. Γ2 του ν. 3773/2009 (Α΄ 120), προστίθεται εδάφιο ως εξής: 
«Αθλητές που ήταν ενήλικοι κατά το χρόνο επίτευξης της διάκρισης, δύνανται να κάνουν χρήση του σχετικού προνοµίου, υπό την προϋπόθεση να έχουν ηλικία έως τριάντα (30) ετών κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση ως αθλητές, για τα ακαδηµαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου