Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αρβανιτόπουλος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013

Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρθηκε στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ (φιλοσοφία, αντιδράσεις, διαβούλευση, πολιτικό κόστος) αλλά και για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις που επηρεάζονται άμεσα από την εφαρμογή του.

Αριθμός εισακτέων: Αυξάνονται οι εισακτέοι στις πανεπιστημιακές σχολές κατά 30% ενώ μειώνονται στα ΤΕΙ κατά 15%. Η συνολική μείωση δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 4% σε σχέση με πέρσι. Όσον αφορά σχολές, αυτές των θετικών επιστημών και οι πολυτεχνικές θα δεχτούν περισσότερους φοιτητές σε αντίθεση με τα παιδαγωγικά τμήματα όπου θα μειωθεί ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών.

Σύστημα εισαγωγής: Το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνει ίδιο καθώς δε θα έχει αλλαγές φέτος αλλά ούτε και πριν το 2016, όπως έχει δεσμευτεί και παλιότερα. Η επιστροφή της βάσης του 10 ως απαραίτητη προϋπόθεση για είσοδο στα πανεπιστήμια αναβάλλεται τουλάχιστον για φέτος ενώ οι μοναδικές αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013 είναι το αναμορφωμένο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν και ο αριθμός των εισακτέων ανά επιστημονικό πεδίο.

Βάσεις 2013: Εκτιμάται ότι οι βάσεις θα κινηθούν ανοδικά λόγω εφαρμογής του σχεδίου ΑΘΗΝΑ ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από τις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων αλλά και από τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου