Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση βάσεων 2012 - Αποφυγή σύγχυσης όσων εισαχθούν στις ΑΕΝ

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας όπως ορίζει ο νόμος. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 27/08, οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν αν εισάγονται σε κάποια Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) όχι όμως και την περιοχή φοίτησής τους.
Η επιλογή και ο καθορισμός σειράς προτεραιότητας των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά ειδικότητα θα γίνει από το Υπουργείο Παιδείας,  το οποίο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα διαβιβάσει τους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων στο Υπουργείο Ναυτιλίας κατά ειδικότητα. 
Οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει αίτηση προκειµένου να συµµετέχουν για την εισαγωγή τους στις ΑΕΝ και µε τις δύο διαδικασίες (µέσω πανελλαδικών εξετάσεων και µέσω απολυτηρίου λυκείου), εφόσον επιλέγονται ως επιτυχόντες, σε οποιαδήποτε ειδικότητα, από το Υπουργείο Παιδείας με βάση τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ από τη διαδικασία επιλογής τους µέσω των κατηγοριών υποψηφίων µε απολυτήριο Λυκείου. 
Η τελική κατανομή των επιτυχόντων στις ΑΕΝ θα πραγματοποιηθεί από το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Ναυτιλίας με βάση τον τελικό βαθμό επιλογής, ο οποίος εκφράζεται σε προσέγγιση χιλιοστού και τη σειρά προτίμησης όπως αυτή έχει εκφραστεί στη σχετική αίτηση.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τις θέσεις ανά ειδικότητα,σχολή και κατηγορία.