Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δείτε την απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση του βουλευτή κ. Σενετάκη για εισαγωγή μαθητών στην τριτοβάθμια με το ποσοστό του 10% που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2012

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Σενετάκη που κατατέθηκε στις 18/11/2013 στη Βουλή σχετικά με τη δυνατότητα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, χωρίς νέα εξέταση, διεκδικώντας το 10% του αριθμού εισακτέων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα αυτή (με το 10%) για τα δύο επόμενα έτη από την τελευταία τους εξέταση ωστόσο αυτό άλλαξε και από φέτος μπορούν μόνο για το επόμενο έτος.

Δείτε εδώ την ερώτηση του βουλευτή.



2 σχόλια:

  1. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΣΑΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 2012 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΣΤΑΣΗ (ΟΠΩΣ ΟΡΘΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΕΡΔΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ) ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΑ ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΣΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ 5% ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 5% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ (ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ 2011). ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΔΟΘΗΚΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΝΑ 5% ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑ 10% ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΕΝΑ 10% ΕΚΤΟΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ .Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2012.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ 2012 ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή